Τέσσερις οίκοι ανοχής λειτουργούν με... άδεια!

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012, 11:20
Τέσσερις οίκοι ανοχής λειτουργούν με... άδεια!
Περισσότεροι από 350 οίκοι ανοχής λειτουργούν στην περιοχή της Αθήνας, εκ των οποίων μόνο 4 έχουν άδεια, σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αποκαλυπτικό των διαστάσεων του φαινομένου της λειτουργίας παράνομων οίκων ανοχής είναι έγγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή και αναφέρει πως: «ο ακριβής αριθμός οίκων ανοχής στην περιοχή της Αθήνας δεν μπορεί να προσδιοριστεί λόγω των συχνών μεταβολών, καθώς άλλοι σφραγίζονται, άλλοι μεταστεγάζονται ή κλείνουν. Ωστόσο, υπολογίζεται ότι λειτουργούν συνολικά πάνω από 350 οίκοι ανοχής, με αριθμό συνεχώς μεταβαλλόμενο, εκ των οποίων μόνο 4 λειτουργούν με άδεια λειτουργίας και εγκατάστασης».

Στο έγγραφο, που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Α. Γεωργιάδη, ο υπουργός ενημερώνει ότι σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε οίκους ανοχής καθώς και σε πιθανά μέρη διάπραξης των αδικημάτων περί εκδιδόμενων προσώπων. Ο κ. Δένδιας ενημερώνει, επίσης, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. διενεργούν ελέγχους και αναπτύσσουν επιχειρησιακή δράση στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και ιδίως στην περιοχή του Μεταξουργείου, στις οδούς Φυλής, Λιοσίων και στις καθέτους αυτών, όπου υφίστανται και λειτουργούν οίκοι ανοχής.

Για τη λειτουργία των παράνομων οίκων ανοχής είχε ζητήσει πληροφόρηση ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας τα περιστατικά εξάπλωσης του AIDS. Για τη δράση της Ασφάλειας Αθηνών, ο υπουργός ενημερώνει τον βουλευτή ότι μόνο κατά το χρονικό διάστημα από 1.7.2012 έως 27.8.2012 βεβαιώθηκαν 143 παραβάσεις του νόμου περί των εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων, 7 παραβάσεις του νόμου περί των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, 45 παραβάσεις περί αλλοδαπών, ενώ συνελήφθησαν συνολικά 229 άτομα.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012, 11:57