Τη Δευτέρα η δίκη των συλληφθέντων για το επεισόδιο εις βάρος του Γερμανού προξένου

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012, 13:42
Τη Δευτέρα η δίκη των συλληφθέντων για το επεισόδιο εις βάρος του Γερμανού προξένου
Το μεσημέρι της Δευτέρας θα δικαστούν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οι δύο δημοτικοί υπάλληλοι και ο συνδικαλιστής εκπαιδευτικός, που κατηγορούνται για το επεισόδιο που σημειώθηκε εις βάρος του Γερμανού προξένου στη συμπρωτεύουσα. Οι τρεις κατηγορούμενοι ζήτησαν σήμερα και πήραν αναβολή από το δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε να άρει την κράτησή τους έως τη διεξαγωγή της δίκης.

Νωρίτερα, οι τρεις συλληφθέντες -ηλικίας 39, 47 και 53 ετών- οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, ο οποίος τους απήγγειλε τις κατηγορίες της παράνομης βίας, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Επιπλέον, εις βάρος ενός εκ των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη και για απείθεια, διότι, σύμφωνα με την αστυνομία, αρνήθηκε να υποβληθεί σε δακτυλοσκοπική εξέταση.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν από το πρωί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς επίσης δεκάδες συνάδελφοί τους και συνδικαλιστές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης σε ένδειξη συμπαράστασης.Ένταση σημειώθηκε όταν ορισμένοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτήριο για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία, αλλά απωθήθηκαν από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.Συνήγοροι των κατηγορουμένων ισχυρίστηκαν ότι οι Αρχές αποφάσισαν, κατ' επιλογή, σε ποιους θα επιτραπεί η είσοδος στο ακροατήριο του Αυτοφώρου. Σύμφωνα, πάντως, με εισαγγελικές πηγές, η εντολή που δόθηκε αφορούσε στον αριθμό των καθήμενων θέσεων του ακροατηρίου.

Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν χωρίς εντάσεις.

Διαβάστε επίσης:

Διώξεις στους συλληφθέντες για την επίθεση στον Γερμανό πρόξενο

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσακωνα

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012, 15:04