Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο απέκτησε η περιφέρεια Θεσσαλίας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, 17:26
Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο απέκτησε η περιφέρεια Θεσσαλίας

To πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο απέκτησε η περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EnerNETMob. Το εν λόγω αυτοκίνητο παρουσιάστηκε σήμερα από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και είναι ένα leaf της Nissan το οποίο διαθέτει αυτονομία 300 χιλιομέτρων.

Σε δήλωση του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε ότι η περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχει στο πρόγραμμα που στόχο έχει την ηλεκτροκινητικότητα στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι η περιφέρεια Θεσσαλίας δημιουργεί μια πλατφόρμα ήπιας μορφής κινητικότητας με χαμηλούς περιβαλλοντικούς ρύπους.

«Ξεκινάμε με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις της περιφέρειας, αλλά ταυτόχρονα μπαίνουμε και στον χάρτη των Περιφερειών με την ηλεκτροκίνηση», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αγοραστός στη δήλωσή του.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας το επόμενο διάστημα αναμένεται να τοποθετηθούν και οι πρώτοι σταθμοί φόρτισης σε δημόσιους χώρους σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλίας για τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων.Φωτογραφίες: larissanet.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, 17:26