Τολό: Απίθανες πτήσεις πυροσβεστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022, 04:11
Τολό: Απίθανες πτήσεις πυροσβεστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων

Με κομμένη την ανάσα οι λουόμενοι του Δεκαπενταύγουστου, που είχαν κατακλύσει την Ψιλή Άμμο στο Τολό, παρακολουθούσαν τις απίθανες πτήσεις των έμπειρων πιλότων του Πυροσβεστικού Σώματος, που έκαναν υδροληψία από τη θάλασσα, πριν ριχτούν στη μάχη με τις φλόγες στη φωτιά στα Πυργιώτικα.

Πυροσβεστικά αεροπλάνα Canadair, Πετζετέλ και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο Ericsson έκαναν «βουτιές» στη θάλασσα και γέμιζαν με νερό για να σώσουν κατοικίες και ξενοδοχείο που κινδύνευαν από την πύρινη λαίλαπα.

 

Όσες ώρες μαινόταν η φωτιά στα Πυργιώτικα, οι πιλότοι έδιναν το δικό τους αγώνα για να κρατήσουν στον αέρα τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και να επαναλαμβάνουν το ίδιο δρομολόγιο μεταξύ της θάλασσας του Τολού όπου έκαναν υδροληψία και της περιοχής στα Πυργιώτικα, όπου η αγωνία των κατοίκων είχε φτάσει στο αποκορύφωμα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, στην πυρκαγιά επιχείρησαν για να την κατασβήσουν 57 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 14 Νορβηγών πυροσβεστών, 13 οχήματα, 1 Ε/Π και 4 Α/Φ, ενώ σημαντική ήταν και η συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

 

Πίσω από το Κορωνήσι, το τρίτο πανέμορφο νησάκι που βρίσκεται απέναντι στο Τολό, με το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, όπου τελούνται γάμοι και βαπτίσεις για τους ρομαντικούς, οι πιλότοι των αεροπλάνων και ελικοπτέρων έδιναν τη δική τους μάχη με τις δυνάμεις της φύσης, ώστε να καταφέρουν να τα γεμίζουν με νερό μακριά από τους λουόμενους και τα σκάφη που κινούνταν στη θαλάσσια περιοχή.

Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν σε σύντομο σχετικά χρόνο να περιορίσουν τη φωτιά και να σώσουν σπίτια και επιχειρήσεις από την καταστροφή, χωρίς να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Πυργιώτικα λίγο πριν της 2:30 το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Αυγούστου, γρήγορα πήρε διαστάσεις, ενώ υπήρξε έντονη ανησυχία για τον οικισμό που βρίσκεται στην περιοχή. Μάλιστα, εκκενώθηκε προληπτικά ένα ξενοδοχείο. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο έχοντας κάψει μόνο ελαιόδεντρα και χωράφια.

Πηγή: anagnostis.org 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022, 04:42