Τσιόδρας: «Γιατί απείχα από την καθημερινή ενημέρωση»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020, 19:30
Τσιόδρας: «Γιατί απείχα από την καθημερινή ενημέρωση»

Τους λόγους για τους οποίους απείχε από την καθημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, εξήγησε ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη σημερινή δημόσια επανεμφάνισή του μετά από καιρό.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, η «εξαφανισή του» από την ενημέρωση όλο το προηγούμενο διάστημα οφείλεται στην ενασχόλησή του με τη «βαθύτερη ανάλυση των στοιχείων, των επιστημονικών δεδομένων για την πορεία του ιού καθώς με τη θεραπευτική και τα εμβόλια». Ο λόγος δεν ήταν συνεπώς όπως υπογράμμισε ο καθηγητής ότι δεν ενδιαφέρεται για την ενημέρωσή μας.

«Οπως θα έχετε δει τον τελευταίο καιρό έχω κρατήσει μία απόσταση από τις δημόσιες εμφανίσεις. Οχι επειδή δεν ενδιαφέρομαι για την ενημέρωσή σας. Εχουμε επικεντρωθεί με την ομάδα των επιστημόνων της επιτροπής μας στη βαθύτερη ανάλυση των στοιχείων, των επιστημονικών δεδομένων για την πορεία του ιού, στις νεότερες εξελίξεις που αφορούν τη θεραπευτική και τα εμβόλια, με αδιάκοπη καθημερινή και πολύωρη εργασία», ανέφερε σχετικά.

Όπως εξήγησε ο κ.Τσιόδρας, ειδικές υποομάδες της επιτροπής μας ανανέωσαν τα κριτήρια για τα τεστ, για τις θεραπευτικές οδηγίες, οι οποίες περιλαμβάνουν φάρμακα όπως η ρεμστεμιβίρη και η δεξαμεθαζόνη, επεξεργαζόμαστε τα καλύτερα δυνατά επιδημιολογικά δεδομένα για την παρακολούθηση της νόσου, τον συντονισμό της παρουσίασης της πληροφορίας και τη συνεχή εκτίμηση κινδύνου σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και τον υφυπουργό, με τον ΕΟΔΥ και άλλους φορείς.

Επίσης, σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολίων, μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων συμμετέχουν με διαφάνεια στις συζητήσεις που αφορούν τα εμβόλια που είναι σε κλινικές δοκιμές.

Ετσι, άλλοι συνάδελφοι από την Επιτροπή αναλαμβάνουν κατά καιρούς τον ρόλο της ενημέρωσής σας ώστε όλη η δουλειά να συνεχίζεται αδιάλειπτα με κοινό γνώμονα τη σωστή πληροφόρηση βασισμένη στη γνωστή, επιστημονική αλήθεια. Ούτε εγκαταλείψαμε την προσπάθεια, ούτε φυσικά εσάς», είπε ο κ. Τσιόδρας.
 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020, 19:30