«Βάλτε τους όλους στη φυλακή»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009, 14:18
«Βάλτε τους όλους στη φυλακή»
Αυτά τα λόγια έγραφε η μικρή Μαρία στα γράμματα και τις ζωγραφιές που είχε δώσει στον αστυνομικό Παύλο Λουκάτο, στον οποίο εκμυστηρεύτηκε τον εφιάλτη που ζούσε.

Η κατάθεση του αστυνομικού στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, όπου συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης παιδεραστίας στο Ίλιον, πάγωσε όσους παρακολουθούν τη δίκη. Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, το κοριτσάκι είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού της, αλλά την απέτρεψε η οικογενειακή φίλη που διέμενε μαζί τους.

"Θέλω να σταματήσω να πονάω"Μαρτυρία σοκ για τα όσα έζησε η 11χρονη σήμερα Μαρία, κόρη της Ειρήνης Τσονόπουλου, στα χέρια της «μάνας», του συντρόφου της, του ιερέα Σωτήρη Παπαδόπουλου και του συνταξιούχου της ΔΕΗ Αθανάσιου Κανάκη. Και όχι μόνο η Μαρία, αλλά και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας που φιλοξενούσε στο σπίτι της η Τσονοπούλου.

Σε άλλο σημείο, η μικρή Μαρία έγραφε: «Θέλω να σταματήσω να πονάω. Από 'δω και πέρα θέλω μόνο να γελώ», ενώ δίπλα στη λέξη φυλακή έβαζε το όνομα της μητέρας της και του ιερέα.

Και πρόσθετε: «Ελευθερία εγώ… Ειρήνη να μην βγει ποτέ».

Οι περιγραφές που έκανε η μικρή στον αστυνομικό είναι κάτι παραπάνω από ανατριχιαστικές.

«Τη βίαζε και ο φίλος της μαμάς της μπροστά στην ίδια. Μια μέρα που ήταν στο δωμάτιο της μάνας και ήθελε να τη βιάσει ο Σπύρος Σουχλερής, δεν πρόλαβε γιατί χτύπησε η πόρτα και η μικρή πήγε να πηδήξει από το μπαλκόνι, αλλά την κράτησε η οικογενειακή φίλη». Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, το 11χρονο κορίτσι του εκμυστηρεύτηκε ότι πρώτος την βίασε ο 86χρονος συνταξιούχος της ΔΕΗ, όταν ήταν μόλις έξι ετών… Για τον ιερέα του είπε ότι άρχισε να τη βιάζει μετά τον θάνατο του μπαμπά της. «Ήταν ο άνθρωπος που πάντρεψε τον συγχωρεμένο τον μπαμπά μου, βάφτισε εμένα και δεν περίμενα τόσο μεγάλο κακό», του είχε πει το κοριτσάκι.

Φορούσε στην κόρη της τακούνια και την έβαφε για να την κάνει πιο ελκυστική...«Έπρεπε να μαθαίνει»…

«Ο Σουχλερής έβαζε το κοριτσάκι να είναι παρούσα όταν έκανε σεξ με την μητέρα της. Έλεγε ότι έπρεπε να μαθαίνει… Από αυτό που περιέγραφαν τα παιδιά κατάλαβα ότι έλεγαν την αλήθεια. Δεν είναι δυνατόν παιδιά σε αυτή την ηλικία να ξέρουν τόσα για το σεξ».

Ο μάρτυρας περιέγραψε και τις «συναντήσεις» της Μαρίας και των υπολοίπων κατηγορουμένων που κανόνιζε η Τσονοπούλου. «Από έξι ετών μου έλεγε η μικρή ότι "η μαμά με πήγε σε μία εκκλησία στο Καματερό και ήρθε ο θείος Γιάννης. Άρχισε να με χαϊδεύει". Μη φοβάσαι δεν θα σου κάνω κακό της έλεγε. Η Μαρία έκλαιγε. Δίπλα στην εκκλησία τής έβγαζε με το ζόρι τα ρούχα, η μικρή αντιστεκόταν, την έπιανε η μαμά της, την ακινητοποιούσε και τη βίασε ο θείος Γιάννης (σ.σ. ο συνταξιούχος) στο σπίτι του οποίου πήγαινε μία με δύο φορές την εβδομάδα».

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, η Τσονοπούλου φορούσε τακούνια στη μικρή Μαρία και την έβαφε για να την εκδίδει.

Ο μάρτυρας, ο οποίος συνεχίζει να έχει επικοινωνία με τα παιδιά και θα τα δει όπως είπε τα Χριστούγεννα, αναφέρθηκε στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα. «Δεν περνούν καλά… Έχουν βγει από το ίδρυμα και ζουν με τη γιαγιά, η οποία είναι μεγάλη γυναίκα με πολλά προβλήματα. Η Μαρία δεν έχει αναζητήσει τη μητέρα της, δεν τη λέει καν μητέρα. Μέσα σε δύο μέρες εμένα με φώναζε η Μαρία μπαμπά και την ειρηνοδίκη μαμά».

Ο εισαγγελέας Απόστολος Μακρόπουλος ρώτησε τον μάρτυρα ποιοι κοινωνικοί φορείς ασχολούνται με την υπόθεση και ο κ. Λουκάτος απάντησε ότι ο ίδιος, κάποιοι άνδρες του τοπικού τμήματος και η ειρηνοδίκης συνεχίζουν να ασχολούνται από προσωπικό ενδιαφέρον, ενώ τα παιδιά έχουν σταματήσει να παρακολουθούνται ακόμα και από παιδοψυχολόγους.

«Αν μπορείτε να κάνετε κάτι κυρία πρόεδρε κάντε το» είπε ο μάρτυρας, ο οποίος επισήμανε ότι δεν υπάρχει καλή συμπεριφορά στο σπίτι και τα παιδιά δεν μπορούν να ζουν σε αυτό το περιβάλλον. Τόνισε μάλιστα ότι υπάρχει και με τα παιδιά της άλλης οικογένειας, όπου δεν δουλεύει κανείς μέσα στο σπίτι.

Ο εισαγγελέας κάλεσε τον μάρτυρα να επιληφθεί άμεσα η υπηρεσία του με αναφορά που θα κοινοποιήσει τόσο στο δικαστήριο, όσο και στους αρμόδιους φορείς, όπως η εισαγγελία ανηλίκων.

Για τον ιερέα η μικρή είπε στον αστυνομικό: «Ήταν ο άνθρωπος που πάντρεψε τον συγχωρεμένο τον μπαμπά μου, βάφτισε εμένα και δεν περίμενα τόσο μεγάλο κακό».

Η υπεράσπιση ζήτησε να μην ληφθεί υπόψη η κατάθεση του μάρτυρα με την αιτιολογία ότι συμμετείχε στην προανάκριση.

Διαβάστε επίσης:

Η φρίκη της παιδεραστίας στο Ίλιον, Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009, 15:12.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009, 15:31