Πολλές είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν μετά το πέρασμα του Γηρυόνη στη Χαλκιδική, με τους κατοίκους να φοβούνται για επιδείνωση της κατάστασης, εάν συνεχίσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και στην Ιερισσό τα μηχανήματα του δήμου εργάζονται μέσα στον οικισμό, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikinews.gr, η Πυροσβεστική δέχτηκε τουλάχιστον 15 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στην Ιερισσό, ενώ στον οικισμό μετέβησαν οκτώ πυροσβεστικά οχήματα.

Εν τω μεταξύ, οι κάτοικοι της Ολυμπιάδας υποστηρίζουν πως «η κατάσταση γίνεται δραματική. Θα έχουμε πολύ χειρότερα από την Παρασκευή, αν δεν σταματήσει η βροχή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Στην Ολυμπιάδα, τα δύο ρέματα, παρότι δέχτηκαν τις προηγούμενες ώρες εκβαθύνσεις από μηχανήματα της Περιφέρειας και του δήμου, έσπασαν και το χωριό πλημμύρισε και πάλι από τα ορμητικά νερά και τις λάσπες.

Η πίεση του νερού είναι πολύ δυνατή και, όπως περιγράφουν οι κάτοικοι στο halkidikinews.gr, έχουν γκρεμιστεί ακόμα και φράχτες σπιτιών.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 18 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια στην Ιερισσό, ενώ, όπως αναφέρθηκε, στην περιοχή της Ολυμπιάδας παραμένουν σε επιφυλακή τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα. Άλλα τέσσερα οχήματα της Π.Υ. και μία βάρκα της ΕΜΑΚ βρίσκονται στο Μόδι.

Πηγή: halkidikinews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης