Μια μικρή περιπέτεια, χωρίς δυσάρεστες συνέπειες, πέρασαν οι 5 επιβάτες ιδιωτικού σκάφους που βρέθηκαν στην θάλασσα από λάθος, την ώρα που το σκάφος βρισκόταν σε απόσταση 40 μέτρων από την ακτή. Το γεγονός ότι το περιστατικό έγινε άμεσα αντιληπτό από επιβαίνοντες σε άλλο σκάφος, είχε ως αποτέλεσμα να περισυλλέγουν άμεσα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, στις 17:40 το απόγευμα του Σαββάτου, ο λιμενικός σταθμός Χώρας Σφακίων ενημερώθηκε για περιστατικό βυθιζόμενου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή «Μουρού», στον όρμο Λουτρού. Άμεσα στο σημείο έσπευσε το πλοιάριο «Δόξα» στο οποίο επέβαινε στέλεχος του Λιμενικού Σώματος και πραγματοποίησε έρευνα, χωρίς όμως αρχικά να εντοπίσει το σκάφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια και μετά από μαρτυρίες, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για το ιδιωτικό σκάφος «Παντελής Λ», στο οποίο επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα (3 άνδρες και 2 γυναίκες), που λίγο νωρίτερα είχαν πέσει στη θάλασσα, ύστερα από έναν λανθασμένο χειρισμό του κυβερνήτη, ενώ έπλεαν σε απόσταση περίπου 40 μέτρων από την παραλία, κατευθυνόμενοι προς την είσοδο του λιμανιού Λουτρού.

Τα πέντε άτομα είχαν περισυλλεγεί από το παραπλέον σκάφος «Δήθεν» που τους αποβίβασε στην ξηρά, καλά στην υγεία τους.

Το «Παντελής Λ» σύμφωνα με την ιδία ανακοίνωση παραμένει βυθισμένο σε βάθος περίπου 15 μέτρων, χωρίς να έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση και χωρίς να υφίσταται κίνδυνος για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, ενώ αναμένεται να ανελκυθεί με μέριμνα του ιδιοκτήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χθεσινό συμβάν είναι πάντως το δεύτερο μέσα σε λίγες ημέρες στα Χανιά. Πριν από μια εβδομάδα 3 άτομα που επέβαιναν σε σκάφος βρέθηκαν μετά από ελιγμό στη θαλάσσια περιοχή του Δραπανιά Κισάμου χωρίς και σε αυτή την περίπτωση δυσάρεστες συνέπειες για αυτούς, αφού περισυνελέγησαν έγκαιρα ενώ το σκάφος τους κατέλεξε σε βράχια και υπέστη σοβαρές ζημιές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης