«Βροχή» οι κλήσεις για παράνομα παρκαρίσματα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012, 15:45
«Βροχή» οι κλήσεις για παράνομα παρκαρίσματα
Περισσότερες από 100.000 κλήσεις για παράνομη στάση και στάθμευση "έκοψε" μέσα στο 2011 η δημοτική αστυνομία της Θεσσαλονίκης, με την πλειοψηφία να αφορά διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης κι έναν σημαντικό αριθμό τα παράνομα παρκαρίσματα σε ράμπες για άτομα με κινητικά προβλήματα, διαβάσεις και πεζοδρόμια.

«Για να παταχθεί ικανοποιητικά η νοοτροπία των οδηγών που πιστεύουν ότι μπορούν να παρκάρουν όπου θέλουν, χρειαζόμαστε περισσότερους δημοτικούς αστυνομικούς. Γιατί, δυστυχώς, δεν έχει μπει ακόμη στο μυαλό του Έλληνα οδηγού πως δεν μπορεί να παρκάρει όπου επιθυμεί, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους συμπολίτες του» δήλωσε στο ΑΠΕ η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα.

Στόχος της δημοτικής αστυνομίας είναι να βάλει τάξη στα παράνομα παρκαρίσματα και να βελτιωθεί το κυκλοφοριακό στην πόλη.

Στο πλαίσιο αυτό, οι κλήσεις μέσα στο 2011 έπεσαν "βροχή". Συνολικά η κόπηκαν 102.064 κλήσεις, εκ των οποίων οι 4731 αφορούν μόνο τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα στις ράμπες για τα άτομα με αναπηρία.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012, 15:53