Υπό κατάληψη τελούν τα 19 από τα 21 τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, αφού οι φοιτητές της Ιατρικής και του Παιδαγωγικού, αποφάσισαν να επιστρέψουν στα μαθήματά τους.

Στο μεταξύ, ο Πρύτανης Γιώργος Παναγιωτάκης, μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης της περιοχής, δήλωσε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα, αρχίζουν τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου, ενώ η εξεταστική του Σεπτεμβρίου, έχει χαθεί και θα γνωστοποιηθεί, πότε θα γίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από εδώ και πέρα, θα πρέπει να τηρείται το χρονοδιάγραμμα που θέλει εξάμηνο 13 εβδομάδων.Εάν δεν συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος χρόνος , τότε η εκπαιδευτική διαδικασία δεν θεωρείται ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία και είναι πλήρης, και άρα δεν μπορεί να ακολουθήσει η εξεταστική του Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με τον Πρύτανη κ. Παναγιωτάκη «σε πολλές περιπτώσεις, οι καταληψίες λειτούργησαν προβοκατόρικα.

Με τη στάση που τηρούν, να βάζουν αλυσίδες στα τμήματα και να εμποδίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία και την έρευνα, ουσιαστικά παίζουν το παιχνίδι του υπουργείου Παιδείας, που όλο το προηγούμενο διάστημα έκανε λόγο για διαλυμένη Ανώτατη Εκπαίδευση, περί καθηγητών που παρακολουθούν τους φοιτητές να κάνουν κατάληψη και αυτοί πληρώνονται, χωρίς να εργάζονται και άλλα παρόμοια».

Επίσης, ο πρύτανης αναφέρθηκε και σε «μικρά κόμματα, που είναι πίσω από τους φοιτητές και τα οποία δεν λειτουργούν δημοκρατικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, λόγω της τριήμερης κατάληψης του κτιρίου διοίκησης του Πανεπιστημίου, έχει παραλύσει και η διοικητική διαδικασία, όπως η έκδοση μισθοδοσίας των εργαζομένων και των μεταπτυχιακών φοιτητών, η πληρωμή των πιστωτών και η εγγραφή των πρωτοετών φοιτητών, στο πρόγραμμα σίτισης.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης