Χανιά: Επιχείρηση «καθαρή πόλη»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014, 09:05
Χανιά: Επιχείρηση «καθαρή πόλη»
Στην αποψίλωση όλων των αφισών και πάσης φύσεως διαφημιστικού υλικού από τους χαρακτηρισμένους ως δημόσιους χώρους προχωρά ο Δήμος Χανίων.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχάλης Κοτζαμιχάλης, «η επιχείρηση "καθαρή πόλη" θα είναι διαρκής, καθώς στόχος μας είναι να εκλείψει το φαινόμενο της αφισορύπανσης».

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, ο αντιδήμαρχος Χανίων είχε σειρά συνεχών επαφών με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, διαφημιστικών εταιρειών και επιχειρηματίες, στους οποίους κατέστησε σαφές ότι πλέον δεν θα δεχτεί την ανάρτηση αφισών σε δημόσιους και δημοτικούς χώρους, κολόνες φωτισμού και φωτεινής σήμανσης και οδοσήμανσης καθώς και σε χώρους μη ιδιωτικούς, υπενθυμίζοντας ότι αφίσες μπορούν να αναρτώνται σε συγκεκριμένα ταμπλό του δήμου έπειτα από σχετική άδεια.

«Ήδη έχει συγκροτηθεί ειδικό συνεργείο, το οποίο απομακρύνει άμεσα αφίσες από τα σημεία αυτά και μάλιστα σε καθημερινή βάση» τόνισε ο κ. Κοτζαμιχάλης.

Παράλληλα, μέσα από τον νέο κανονισμό καθαριότητας του δήμου, η έγκριση του οποίου βρίσκεται στο τελικό της στάδιο, προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα για όσους ρυπαίνουν.

Η αφισορύπανση στους χώρους που δεν επιτρέπεται θα στοιχίζει στον παραβάτη από 150-6.000 ευρώ, ενώ το πρόστιμο θα καταβάλλει τόσο ο διαφημιστής όσο και ο διαφημιζόμενος.

Χ.Λ.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014, 09:05