Χίος: Ετοιμάζουν μηνύσεις οι κάτοικοι της Σιδηρούντας για την καταστροφική πυρκαγιά

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016, 03:14
Χίος: Ετοιμάζουν μηνύσεις οι κάτοικοι της Σιδηρούντας για την καταστροφική πυρκαγιά
Τη δικαστική οδό παίρνουν οι κάτοικοι της Σιδηρούντας προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε κάθε υπεύθυνο για την καταστροφική πυρκαγιά του προηγούμενου μήνα που είχε ως αποτέλεσμα να καούν τρεις άνθρωποι από την Χίο στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν το χωριό.

Το απόγευμα της Τετάρτης στο καφέ του Κήπου δεκάδες κάτοικοι του χωριού συγκεντρώθηκαν προκειμένου να καταθέσουν τις κοινές τους εμπειρίες από την πυρκαγιά αλλά και να ενημερωθούν από πρώτο χέρι όσοι απουσίαζαν από το χωριό το βράδυ της 25ης Αυγούστου.

Κοινό συμπέρασμα όσων έζησαν την πυρκαγιά από κοντά ήταν η παντελής έλλειψη συντονισμού, η ανεπάρκεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου και μία σειρά γεγονότων που, όπως είπαν, είχαν ως αποτέλεσμα μία γυναίκα από το νησί να δίνει μάχη για τη ζωή της σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Όπως ειπώθηκε οι αρχές έδρασαν αφού πλέον το χωριό είχε παραδοθεί στις φλόγες, χωρίς κανένας να τους προειδοποιήσει ή να τους κατευθύνει για το αν έπρεπε ή όχι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι ίδιοι κατήγγειλαν μία σειρά περιστατικών που σύμφωνα με τους ίδιους είχε σαν αποτέλεσμα να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, κάτι που θα επιδιώξουν να φανεί και μέσα από την προσφυγή τους στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσης του χωριού, τα άτομα που έζησαν την πυρκαγιά και βρίσκονταν μέσα στη Σιδηρούντα το βράδυ της 25ης Αυγούστου θα καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά ενώ υπάρχουν δεκάδες μάρτυρες που είναι διατεθειμένοι να πιστοποιήσουν τα λεγόμενά τους.

Πηγή: politischios.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016, 03:16