Τα προβλήματα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση φαίνεται να μην έχουν τελειωμό. Μαθητές του ΕΠΑΛ Καρύστου ξυπνούν κάθε μέρα στις 04.00 τα ξημερώματα για να είναι στις 08.00 στο σχολείο τους. Δυστυχώς, λόγω της έλλειψης του διδακτικού προσωπικού, καταφέρουν να κάνουν μάθημα μόνο δύο ώρες και μετά επιστρέφουν στις 17.00 το απόγευμα στα σπίτια τους.
Αυτή είναι η πραγματικότητα για τους μαθητές του Κάβο Ντόρο που πηγαίνουν στο εν λόγω σχολείο και το οποίο δεν καλύπτει ούτε το 54% των διδακτικών ωρών, λόγω των κενών που υπάρχουν σε καθηγητές εννέα ειδικοτήτων. Στην ίδια κατάσταση είναι και οι μαθητές που έρχονται από τα Στύρα και τα γειτονικά χωριά. Το ΕΠΑΛ έχει περίπου 110 μαθητές, εκ των οποίων οι 20 είναι από μακριά.
Η κατάσταση είναι τραγική για γονείς και παιδιά που ζουν στη Νότια Καρυστία. Σήμερα, προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη, κι αν μέχρι την Παρασκευή δεν έρθουν οι νέοι καθηγητές, όπως έχει υποσχεθεί η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, τότε θα κατέβουν με λεωφορεία στη Χαλκίδα για να διαμαρτυρηθούν με πορείες και συγκεντρώσεις έξω από τα γραφεία των αρμοδίων.
Πολλά από τα παιδιά έχουν φτάσει στο σημείο αντί να κάνουν μάθημα, να περνούν τις ώρες τους στις καφετέριες, περιμένοντας το λεωφορείο για Στύρα και τα χωριά του Κάβο Ντόρο.
Πηγή: tvstar.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης