Ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες
Νέος κύκλος αγροτικών κινητοποιήσεων ξεκινά από την Τρίτη με συντονισμένη δράση ανά την Ελλάδα, όπως αποφασίστηκε σήμερα σε πανελλαδική σύσκεψη αγροτών που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.

Η σύσκεψη έγινε με πρωτοβουλία της συντονιστικής επιτροπής του «μπλόκου της Νίκαιας» -από τις περσινές κινητοποιήσεις- και με τη μαζική συμμετοχή εκπροσώπων από τα λοιπά μπλόκα από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη.

Όπως αποφασίστηκε, από την Τρίτη θα αρχίσουν να βγαίνουν τρακτέρ στις πλατείες των χωριών και από τη συμμετοχή θα εξαρτηθεί και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με ορατή την προοπτική των μπλόκων στα τέλη Ιανουαρίου.

Παράλληλα, αποφασίστηκε την ερχόμενη Παρασκευή να γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε πανελλαδικό επίπεδο έξω από τις εφορείες, ενώ την 1η Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της AGROTICA.

Μεταξύ των βασικών αιτημάτων των αγροτών είναι η κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τους μικρομεσαίους αγρότες, που πλέον είναι υποχρεωμένοι να κρατούν, να θεσμοθετηθεί 40.000 αφορολόγητο εισόδημα για κάθε αγροτική οικογένεια, συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, καθώς και η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014, 18:17