Έντονη ανησυχία επικρατεί στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου του Πύργου, καθώς σε 10 μέρες, οπότε και ολοκληρώνεται η σύμβαση μιας επικουρικής γιατρού, θα απομείνουν πλέον μόνο δύο γιατροί (η διευθύντρια και ένας επιμελητής Α’).

Όπως είναι φυσικό, δύο άτομα δεν επαρκούν για τη στελέχωση ολόκληρης της κλινικής, ούτε βεβαίως μπορούν να αναλαμβάνουν και να φέρνουν εις πέρας τον απαιτούμενο αριθμό εφημεριών, ολόκληρου του μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα, κρίνεται αδύνατη και η εξυπηρέτηση των εξωτερικών ιατρείων σε καθημερινή βάση, όπως και της κινητής μονάδας ψυχικής υγείας.

Οι γιατροί της κλινικής έχουν ήδη εκφράσει την αγωνία τους για το τι θα γίνει μετά την πάροδο του δεκαημέρου, ενώ έχουν ενημερώσει εδώ και εβδομάδες τους αρμόδιους φορείς σχετικά με τα προβλήματα που αναμένεται να προκύψουν. Όπως τόνισαν, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ούτε καν προκήρυξη για την πρόσληψη ενός τουλάχιστον επικουρικού γιατρού, έτσι ώστε να «βγει» ο επόμενος χρόνος.

Ορατός πλέον είναι ο κίνδυνος εκδίωξης των 10 νοσηλευομένων από το νοσοκομείο, έτσι ώστε οι γιατροί να μπορούν να ασχολούνται μόνο με τα εξωτερικά ιατρεία, που καθημερινά δέχονται δεκάδες ασθενείς, και ενίοτε και με την κινητή μονάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη στιγμή που 25.000 ευρώ θα διατεθούν στο υγειονομικό και ακτινολογικό, 27.000 σε χημικά αντιδραστήρια και αιμοδοσία, 45.000 ευρώ σε ορθοπεδικό υλικό, 153.000 ευρώ σε εξωτερικές εργασίες και 150.000 ευρώ σε λοιπά έξοδα, σύμφωνα με την τελευταία αύξηση του προϋπολογισμού του 2013, οι φορείς του Πύργου δείχνουν χαρακτηριστική απάθεια.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ένας γιατρός, το υπουργείο «μοιράζει» γιατρούς, αλλά κανείς, ούτε ο δήμος, ούτε το Εργατικό Κέντρο, ούτε ο ιατρικός σύλλογος, ούτε οι βουλευτές, παρεμβαίνουν για να εξασφαλίσουν τη μεγαλύτερη δυνατή κατανομή προσωπικού για το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας.

Υπενθυμίζεται ότι η 6η ΥΠΕ έχει ζητήσει από το υπουργείο εννέα επικουρικούς γιατρούς, αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα εγκριθούν όλα τα αιτήματά τους, εκτός κι αν υπάρξουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις σε πολιτικό επίπεδο.

Με πληροφορίες από το patrastimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης