Δεν είναι διόλου σίγουρο πως οι εταιρείες οι οποίες παρασκεύαζαν και διέθεταν προϊόντα με αλογίσιο κρέας είχαν άγνοια, σύμφωνα με την εισαγγελική πεποίθηση, και για αυτόν ακριβώς τον λόγο άρχισαν να διερευνούν την υπόθεση.
Οι σκέψεις των λειτουργών της Δικαιοσύνης ξεκίνησαν από το γεγονός ότι σε κάποια από τα προβληματικά προϊόντα η περιεκτικότητα σε κρέας αλόγου ξεπερνούσε ακόμη και το ποσοστό του 40%, πράγμα το οποίο κάνει το «δεν γνωρίζαμε» κάποιων εταιρειών να μη δείχνει και τόσο πειστικό…
Ερωτήματα επίσης ανακύπτουν και για τουλάχιστον τρεις εταιρείες – μία από την Αθήνα και δύο από τη Θεσσαλονίκη – οι οποίες, κατά το 2012, εισήγαγαν περί τους 30 τόνους κρέατος αλόγου, με τους εισαγγελείς να αναζητούν τους τελικούς αποδέκτες αυτής της μεγάλης ποσότητας.
Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης
