Η αργοπορημένη συγνώμη του καταδικασμένου σε ισόβια, Βαγγέλη Στεφανάκη, για το στυγερό έγκλημα της 23χρονης Φαίης Μπλάχα, πριν από τέσσερα χρόνια στη Νέα Μάκρη στη σκιά ενός ερωτικού τριγώνου στο οποίο συμμετείχε και η αδελφή του θύματος, χαράζει βαθιά τις μνήμες και τον πόνο του τραγικού πατέρα της νεαρής κοπέλας που βρέθηκε το πρωί αντιμέτωπος με τον δράστη του άγριου ξυλοδαρμού της κόρης του.

Η τελευταία πράξη της τραγωδίας με θύμα την 23χρονη Φαίη, η οποία διέλυσε μια οικογένεια βυθίζοντας την στο πένθος γράφεται στο Εφετείο της Αθήνας, όπου ο σύντροφος της κοπέλας δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της.

Μεγάλη απούσα, η αδελφή του θύματος Μαρία-Ελένη, πρόσωπο κομβικό στην υπόθεση αφού διατηρούσε παράλληλη ερωτική σχέση με το δράστη και η οποία πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών, με αναστολή για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τις οικογένειες που έχω βυθίσει στο πένθος και στην στεναχώρια. Βέβαια, έγινε το κακό αλλά ποτέ δεν είχε περάσει από το μυαλό μου ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Αυτή είναι η αλήθεια» είπε ο Βαγγέλης Στεφανάκης απευθυνόμενος στους δικαστές, υποστηρίζοντας πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την 23χρονη κοπέλα.

Συντετριμμένος, ο πατέρας του θύματος άκουσε τα λόγια του δράστη τα οποία έρχονται να διαψεύσουν οι ίδιοι οι γιατροί που ανέλαβαν να περιθάλψουν την άτυχη κοπέλα, όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

«Ήταν ένα επαγγελματικό χτύπημα, μου είπαν οι γιατροί» κατέθεσε στο δικαστήριο ο πατέρας της 23χρονης Φαίης Αντώνης Μπλάχας ο οποίος συμπλήρωσε «Με χαστούκια και κλωτσιές δεν πεθαίνει κανένας».

Ο πατέρας του θύματος ο οποίος έζησε εκτός από την απώλεια της Φαίης και τον θάνατο της μητέρας της, ανεβαίνει πλέον το δικό του Γολγοθά, γνωρίζοντας πως συμμετοχή σε όσα έγιναν είχε και η άλλη του κόρη με την οποία πλέον δεν έχει καμία σχέση.

«Εκείνη την περίοδο η γυναίκα μου αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Μαζί μας έμενε μόνο η Φαίη, η μεγαλη μου κόρη ειχε παντρευτεί.

Οι σχέσεις της με τον σύζυγο της δεν ήταν καλές, υπήρχε περίπτωση διαζυγίου. Ο γαμπρός μου είχε φύγει από το σπίτι και τα κορίτσια συγκατοίκησαν για λίγες ημέρες.

Ήξερα από τον Μάρτιο 2013 ότι είχε σχέση η Φαίη με τον κατηγορούμενο. Τον πρώτο καιρό ήταν χαρούμενη, ευχαριστημένη. Λίγες ημέρες πριν από το συμβάν, όμως, ήταν μέσα στα νεύρα και ξαναγύρισε στο πατρικό. Την ρώτησα τι έγινε και εκείνη μου είπε ότι η αδελφή της προσπαθεί να της πάρει τον φίλο. Εκείνες τις ημέρες είχα δει πράγματι τον κατηγορούμενο, τουλάχιστον δυο φορές, να επισκέπτεται το σπίτι της μεγάλης μου κόρης.

Εγώ ζήτησα από τη Μαρία – Ελένη να μην δέχεται τον Στεφανάκη στο σπίτι της. Εκείνη, όμως, δεν μου είπε κάτι συγκεκριμένο. Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα και η Φαίη έκλαιγε και μου είπε πως τα πράγματα δεν πάνε καλά, ότι η αδελφή της προσπαθούσε να της τον πάρει και πως εκείνος
την είχε χτυπήσει δυο φορές, μετά από λογομαχία. Μια φορά, μάλιστα, όπως έμαθα αργότερα, την χτύπησε στο αυτί και πήγε στο Κέντρο Υγείας αλλά εγώ τότε δεν γνώριζα τι είχε γίνει. Εγώ ήθελα να κάνουμε ενα ραντεβού όλοι μαζί αλλά δεν πρόλαβα».

Πρόεδρος: Σας είχε πει η Φαίη γιατι γίνονταν όλα αυτά;

Μάρτυρας: Η Φαίη άφησε να εννοηθεί ότι από ζήλια γινόταν αυτό το πράγμα.

Πρόεδρος: Πως δικαιολογούσε η Φαίη ότι παρέμενε στη σχέση παρότι δεχόταν αυτήν τη συμπεριφορά;

Μάρτυρας: Ξεκίνησε με καλή εικόνα. Έκανε αγώνα να κρατήσει αυτή τη σχέση αλλά μετά την συζήτηση μας σκεφτόταν να διακόψει.

Ο μάρτυρας μίλησε και για τη μοιραία μέρα που έμαθε πως η κόρη του ήταν στο νοσοκομείο.

«Στις 6 Απριλίου η μεγάλη μου κόρη ήρθε σπίτι και έδειχνε ανήσυχη. Μου είπε πως βρήκαν τη Φαίη χτυπημένη και πεταμένη στον δρόμο και μάλλον πρόκειται για τροχαίο και την πήγαν στο νοσοκομείο. Εγω έφυγα για το νοσοκομείο αλλά η μεγάλη κόρη μου δεν με συνόδευσε, έμεινε σπίτι. Η Φαίη ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, διασωληνωμένη. Μου είπαν οι γιατροί ότι είναι πολύ σοβαρά. Γύρισα σπίτι και μαζί με την Μαρία -Ελένη πήγαμε στο Τμήμα της Νέας Μάκρης όπου κάναμε καταγγελία. Η Μαρία Ελένη είπε πως κάποιος κοινός φίλος τους τη βρήκε στον δρόμο και ειδοποίησε τον κατηγορούμενο.

Δυο ημέρες αργότερα η Φαίη μπήκε στην εντατική. Αρχικά οι γιατροί ήταν αισιόδοξοι αλλά στη συνέχεια χειροτέρεψε. Καθοριστική ήταν η καθυστέρηση της μεταφοράς της στο νοσοκομείο. Είχε χτυπηθεί πολύ στο κεφάλι. Μου είπαν οι γιατροί ότι ήταν ένα χτύπημα επαγγελματικό, έπρεπε να ξέρεις για να το κάνεις. Μετά από περίπου 15 ημέρες έφυγε και αποφασίσαμε να κάνουμε δωρεά οργάνων.

Πρόεδρος: Η αδελφή της την επισκέπτονταν;

Μάρτυρας: Όχι, ελάχιστες φορές

Πρόεδρος: Δεν σας παραξένεψε αυτό;

Πρόεδρος: Είχατε δει στο νοσοκομείο τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Όχι, δεν τον είδα καθόλου.

(…) Η Μαρία – Ελένη μου είπε αργότερα ότι είπε ψέματα στην αστυνομία γιατί την εκβίαζε ο Στεφανάκης ότι θα κάνει κακό στην οικογένεια μας και στην ίδια.

Πρόεδρος: Γιατί την εκβίαζε;

Μάρτυρας: Ειχε κάποιο βίντεο στα χέρια του και φοβόταν μην το βγάλει στο διαδίκτυο.

Πρόεδρος: Ήταν σεξουαλικού περιεχόμενου;

Μάρτυρας: Ναι, αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε βίντεο.

Πρόεδρος: Ακριβώς τον λόγο που τη χτύπησε τον μάθατε;

Μάρτυρας: Όχι, ποτέ δεν έμαθα τι προηγήθηκε. Δεν μπορώ να αιτιολογήσω τον λόγο. Με χαστούκια και κλωτσιές δεν πεθαίνει κανένας.

Όσοι μαθαίνουν πολεμικές τέχνες πρεπει να είναι εγκρατείς.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Μπλάχας είπε πως η σχέση του με την Μαρία -Ελένη χάλασε
από τότε που υπήρχαν πληροφορίες ότι είχε σχέση με τη δολοφονία. “Ήρθε στην κηδεία της Φαίης αλλά όχι στα σαράντα. Σταματήσαμε να έχουμε επαφή. Δεν ήρθε στην κηδεία της μητέρας της, αλλά στα τριήμερα. Μετά τον θάνατο της Φαίης της ζήτησα να φύγει.

Πρόεδρος: Ποια ειναι η σχέση σας, σήμερα, μαζί της

Μάρτυρας: Τίποτα

Πρόεδρος: Δεν νοιάζεται για εσάς;

Μάρτυρας: Όχι

H δίκη θα συνεχιστεί στις 9 Μαρτίου.