Στον πόλεμο κατά της πανδημίας δεν περισσεύει κανείς. Πόσο δε μάλλον όταν μιλάμε για το δυναμικό του ιδιωτικού τομέα στην Υγεία. Η επιστράτευση των Ελλήνων επιχειρηματιών στον τομέα της Υγείας είναι απαραίτητη για να συμπληρωθεί το οπλοστάσιο που διαθέτει η χώρα στη μάχη αυτή, που είναι πολυδάπανη και ενεργοβόρα σε ανθρώπινο δυναμικό και ιατρικό υλικό.

Ο Όμιλος Αποστολόπουλου διαθέτει, λοιπόν, μία ολόκληρη νοσηλευτική μονάδα, αυτήν του Περιστερίου, με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της και με τα λειτουργικά έξοδα εγγυημένα, προκειμένου να ενταχθεί στο ΕΣΥ για να αντιμετωπιστεί η επιδημία, και αυτό μέχρι το τέλος της περιπέτειας αυτής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εδώ έγκειται και η μεγάλη διαφορά όσον αφορά στη συμπεριφορά των Ελλήνων επιχειρηματιών στον τομέα της Υγείας και των πολυεθνικών που κατέχουν ένα μεγάλο τμήμα των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα. Η αντιμετώπιση της επιδημίας, πέρα από ένα μείζον ιατρικό και υγειονομικό ζήτημα, είναι και εθνικό θέμα και ως εκ τούτου είναι αναγκαίο ο ιδιωτικός τομέας να διαθέτει τα σωστά ανακλαστικά και τις απαραίτητες ευαισθησίες για να αντεπεξέλθει σε αυτό το εθνικό κάλεσμα.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος του Ιατρικού Αθηνών με δελτίο τύπου ανακοίνωσε τα παρακάτω:

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κρισιμότητα των περιστάσεων και των δύσκολων ωρών που διανύει η χώρα, παραχωρεί δωρεάν με άμεση ισχύ στο Υπουργείο Υγείας μια από τις πέντε νοσηλευτικές μονάδες του στην Αθήνα, και συγκεκριμένα το Ιατρικό Περιστερίου, προκειμένου να τεθεί στην υπηρεσία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος της προσφοράς αυτής, η οποία καλύπτει το διάστημα από σήμερα μέχρι την 1/6/2020 (που θα είναι και μια περίοδος ενδεικτική για την έκβαση της υγειονομικής κρίσης), είναι να συμβάλει στην αποδέσμευση κλινών από περιστατικά μη σχετιζόμενα με το COVID-19 από τα νοσοκομεία αναφοράς του ΕΣΥ. Η κλινική προσφέρεται σε πλήρη λειτουργία, στελέχωση και ετοιμότητα, ενώ οι ιδιωτικοί ασθενείς της θα διοχετευθούν στις υπόλοιπες νοσηλευτικές μονάδες του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Το Ιατρικό Περιστεριού αποτελεί σήμερα μία από τις πιο σύγχρονες ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας. Διαθέτει 60 νοσηλευτικές κλίνες (κατανεμημένες σε μονόκλινα, δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια), 6 κλίνες μονάδας εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), 4 χειρουργικές αίθουσες, είναι εξοπλισμένο με βιοϊατρική τεχνολογία τελευταίας γενιάς, διαθέτει όλες τις ειδικότητες και είναι πιστοποιημένη κατά ISΟ 9001:2005. Για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενών του, απασχολεί 203 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και υψηλής κατάρτισης και συνεργάζεται με επιπλέον 200 καταξιωμένους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων.

Το ύψος της προσφοράς κοστολογείται στα 3 εκατομμύρια ευρώ και αποτελεί κοινωνική προσφορά του Ομίλου.

Ο Χρήστος Αποστολόπουλος, Αντιπρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, ανέφερε: «Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, εδώ και 36 χρόνια βρίσκεται πάντα δίπλα στην ελληνική κοινωνία, σε δοκιμαζόμενες και ευπαθείς ομάδες. Σήμερα που η χώρα μας δοκιμάζεται καθολικά, θεωρούμε ευθύνη μας να συνεισφέρουμε ουσιαστικά στην εθνική προσπάθεια.

Ο δρ Βασίλειος Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, σχετικά δήλωσε: «Ως ηγέτης του κλάδου και μοναδικός Ελληνικών Συμφερόντων Όμιλος υγείας στη χώρα, στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες αλλά και στο ελληνικό κράτος λειτουργώντας με γνώμονα τις διαχρονικές αρχές και αξίες του Ομίλου, που έθεσε, από τη πρώτη στιγμή λειτουργίας του, ο ιδρυτής του, Γεώργιος Αποστολόπουλος».

Σύντομη περιγραφή Ιατρικού Περιστεριού

Το Ιατρικό Περιστεριού ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2007 έχοντας ως στόχο να καλύψει ένα σημαντικό έλλειμμα στη προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας στη Δυτική Αθήνα και σήμερα αποτελεί μία από τις πέντε νοσηλευτικές μονάδες που διαθέτει ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών στην Αττική.

Διαθέτει 60 νοσηλευτικές κλίνες υψηλών προδιαγραφών κατανεμημένες σε μονόκλινα, δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια, 6 κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και 4 χειρουργικές αίθουσες.

Κατά μέσο όρο τον χρόνο υποδέχεται περίπου 17.000 εξωτερικούς ασθενείς, νοσηλεύει 3.000 περίπου εσωτερικούς ασθενείς και πραγματοποιεί πάνω από 1.600 χειρουργεία.

Είναι εξοπλισμένο με βιοϊατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας: Αξονικός Τομογράφος, Μαγνητικός Τομογράφος, Ψηφιακός Μαστογράφος, Υπέρηχοι Καρδιάς, Αγγείων, Σώματος, κ.λπ.

Λειτουργεί: μικροβιολογικό-αιματολογικό εργαστήριο, βιοχημικό-ανοσολογικό εργαστήριο, καθώς και πλήρες ακτινοδιαγνωστικό τμήμα και τμήμα ενδοσκοπήσεων. Επίσης στην κλινική λειτουργούν όλα τα απαραίτητα τμήματα όπως Παθολογικό, Καρδιολογικό, Ογκολογικό, Πνευμονολογικό, Αιματολογικό, ΩΡΛ, Χειρουργικό, Ουρολογικό, Οφθαλμολογικό, Αγγειοχειρουργικό, Αγγειολογικό, Αναισθησιολογικό & Γαστρεντερολογικό κ.λπ.

Το ανθρώπινο δυναμικό της κλινικής αποτελείται από 203 πλήρους απασχόλησης και υψηλής κατάρτισης εργαζομένους: 42 γιατροί, 82 νοσηλευτές, 18 παραϊατρικό προσωπικό, 39 διοικητικό, 11 προσωπικό καθαρισμού και 11 βοηθητικό προσωπικό.

Επιπλέον των ως άνω, η κλινική διαθέτει ένα δίκτυο 200 καταξιωμένων γιατρών συνεργατών όλων των ειδικοτήτων.

Η κλινική λειτουργεί και δέχεται επείγοντα περιστατικά 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο, και διαθέτει δύο πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα για την εξυπηρέτηση των ασθενών του.

Η κλινική εφαρμόζει αυστηρά όλα τα εγκεκριμένα πρωτόκολλα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, είναι πιστοποιημένη με ISO 9001:2015 και συνεργάζεται με όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες και ασφαλιστικά ταμεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης