Τελικά ο καταναλωτής δεν μπορεί να προστατευτεί έγκαιρα από τους διατροφικούς κινδύνους, παρά τους ελέγχους που πραγματοποιεί ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) σε εστιατόρια, ταβέρνες και σε βιομηχανίες τροφίμων.

Όπως παραδέχθηκε ο πρόεδρος του Ε.Φ.Ε.Τ., κ. Γιάννης Μίχας, στην εκπομπή «Έχω Θέμα» του Χρήστου Μαζάνη, στο web zougla radio, μολονότι γίνονται έλεγχοι, τα αρμόδια κλιμάκια είναι λίγα, με αποτέλεσμα να διαπιστώνονται ολοένα και περισσότερες διατροφικές παρανομίες.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα, από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, εντοπίστηκαν μολυσμένα από σαλμονέλα κρέατα, μουχλιασμένα τυριά και ψάρια με υδράργυρο, τα οποία θα κατέληγαν στο πιάτο του καταναλωτή.

Ωστόσο, η πραγματικότητα όμως είναι ότι, πριν διαπιστωθεί η ακαταλληλότητα των τροφίμων, πολλοί από εμάς τα έχουμε ήδη καταναλώσει. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι πολλοί πολίτες δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις ανακλήσεις προϊόντων, που δημοσιεύονται συνήθως μέσω Διαδικτύου, με αποτέλεσμα να μην ενημερώνονται και να καταναλώνουν τα απαγορευμένα είδη τα οποία έχουν αγοράσει.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή «Έχω Θέμα»