Φαίνεται τόσο ρομαντικό να παντρευτεί κάποιος ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, στις 14 Φεβρουαρίου, αλλά ίσως το ζευγάρι θα έπρεπε να το ξανασκεφτεί, αν τουλάχιστον δίνει βάση στις στατιστικές.

Μια νέα διεθνής μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι αποφασίζουν να δεθούν με τα δεσμά του γάμου τη συγκεκριμένη μέρα έχουν αυξημένες πιθανότητες να χωρίσουν μέσα στα επόμενα χρόνια απ’ ό,τι αν είχαν παντρευτεί μια κοινή μέρα του έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μελέτη δείχνει ότι όσοι νυμφεύονται του Αγίου Βαλεντίνου έχουν 37% περισσότερες πιθανότητες διαζυγίου αργότερα και 45% λιγότερες πιθανότητες να γιορτάσουν την τρίτη επέτειο του γάμου τους. Το 6% των γάμων που γίνονται τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου έχει διαλυθεί μέσα στην επόμενη τριετία, έναντι ποσοστού 4% κατά μέσο όρο για όλες τις μέρες του έτους.

Οι Αυστραλοί και οι Ολλανδοί ερευνητές, με επικεφαλής τον Γιαν Καμπάτεκ του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Journal of Popular Economics», ανέλυσαν στοιχεία για περισσότερους από 1,1 εκατ. γάμους, συσχετίζοντας τη διάρκεια κάθε γάμου με την ημερομηνία που έγινε.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης