Οι ενδυματολογικές επιλογές είναι καθαρά κάτι υποκειμενικό. Όλες όμως έχουμε δει άνδρες που, ενώ είναι ωραίοι, εντούτοις το ντύσιμό τους τούς αδικεί. Γι’ αυτό κορίτσια επηρεάστε στιλιστικά τους συντρόφους σας, κι ακόμα, αν το απαιτεί η περίσταση, πετάξτε τη γκαρνταρόμπα τους στην πυρά!

Ο συνδυασμός γραβάτας με κοντομάνικο πουκάμισο απλώς… απαγορεύεται. Αν δεν υπάρχει σακάκι, είναι απαράδεκτο. Το να φαίνεται ο γυμνός καρπός από το μανίκι του σακακιού είναι επίσης αποκρουστικό. Το καλοκαίρι μην του φορέσετε σορτς, εκτός και αν είστε δίπλα στην παραλία ή τον έχετε στείλει με τους φίλους του για ποδόσφαιρο. Το ένδυμα αυτό σταματά να είναι ταιριαστό μόλις περάσει την ηλικία των 16 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα παπούτσια είναι εξαιρετικά σημαντικά, γιατί συμπληρώνουν το ντύσιμο. Μην τον αφήνετε να φοράει το ίδιο ζευγάρι δύο ημέρες στη σειρά. Προτιμήστε για εκείνον τα τρίκουμπα και τα δίκουμπα σακάκια για τις πιο επίσημες περιστάσεις, έχοντας στο μυαλό σας ότι τα άλλα είναι περισσότερο σπορτίφ. Η γραβάτα πρέπει να φτάνει έως την ζώνη. Μια “κοντή” γραβάτα είναι ένα από τα καλύτερα εισιτήρια για την… τάξη του αρχοντόβλαχου! Επίσης, θα παρατηρήσετε ότι οι καλοντυμένοι άνδρες έχουν ακριβώς κάτω από τον κόμπο της γραβάτας μια σχισμή. Η μικρή αυτή λεπτομέρεια είναι που κάνει το δέσιμο μιας γραβάτας επιτυχημένο ή αποτυχημένο.

Προσοχή στα πολλά διαφορετικά υφάσματα και σχέδια. Μην το παρακάνετε. Επιτρέπονται τρεις το πολύ διαφορετικοί τύποι υφάσματος. Φροντίστε ιδιαίτερα να μην είναι ετεροχρονισμένοι. Προσοχή στους συνδυασμούς των κοτλέ. Αν φοράτε κοτλέ σακάκι, μην φορέσετε κοτλέ παντελόνι εκτός και αν είναι κουστούμι. Το ζήτημα των σχεδίων είναι πιο ευαίσθητο. Φανταστείτε απλώς κάποιον που φορά δυο διαφορετικά καρό σχέδια…

Τους καλοκαιρινούς μήνες τα T- shirts είναι μια λύση για casual ντύσιμο. Αποφύγετε εκείνα που δείχνουν χαρούμενες φατσούλες, ευρηματικά logos ή που κραυγαλέα διαφημίζουν γνωστές ή άγνωστες μάρκες. Προτιμήστε τα μονόχρωμα ή το πολύ αυτά των δύο χρωμάτων. Όχι στα κοσμήματα! Πέρα από τη βέρα το μοναδικό άλλο “κόσμημα” που επιτρέπει το ανδρικό ντύσιμο είναι το ρολόι. Τα μανικετόκουμπα είναι φετίχ. Αν δεν προσέξετε όμως στην επιλογή τους, μπορούν να γίνουν σύμβολο ματαιοδοξίας και κακογουστιάς. Ξεχάστε τα χρυσά μανικετόκουμπα. Επιλέξτε λιτά και απλά μανικετόκουμπα, όπως λιτή και διακριτική είναι και η αποστολή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μην του φοράτε ζώνη και τιράντες μαζί. Δείχνει φρικτή ανασφάλεια ότι το παντελόνι του θα πέσει, και ακυρώνει ως εξεζητημένο ένα από τα δύο αξεσουάρ που άλλωστε επιτελούν την ίδια λειτουργία. Σημεία κλειδιά είναι ακόμη η επιλογή των σωστών χρωμάτων, από αυτά που του επιλέγετε, αλλά και το σωστό μέγεθος. Όσο ωραίο σώμα και αν έχει ένας άνδρας, τα στενά ρούχα είναι ο λάθος τρόπος για να το δείξει. Το μόνο σχόλιο που θα προκαλέσει το «κολλητό» του μπλουζάκι είναι μάλλον το ότι «ήταν κοντός ο μακαρίτης» παρά το «αυτός είναι φέτες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης