Πόσες φορές, εμείς οι γυναίκες δεν τρέχουμε την τελευταία στιγμή να βρούμε τα καλλυντικά μας; Ας το παραδεχτούμε, μάλλον μας λείπει λίγη τάξη. Αν, λοιπόν, κάθε φορά αναρωτιέσαι πού έχεις αφήσει την πούδρα και το κραγιόν σου, ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες:

Καθάρισέ το!

Προτού αρχίσεις να τακτοποιείς τα καλλυντικά και τις κρέμες σου, καθάρισε το νεσεσέρ. Στείλε στα σκουπίδια οποιοδήποτε προϊόν σού μυρίζει άσχημα, διακρίνεις κάτι στην υφή του ή δεν έχεις χρησιμοποιήσει εδώ και έξι μήνες.

Βάλε στίκερ στα καλλυντικά σου

Ένας πολύ καλός τρόπος για να θυμάσαι πότε άνοιξες τα καλλυντικά σου, ειδικά τα προϊόντα εκείνα που δεν χρησιμοποιείς συχνά, όπως οι μάσκες, είναι να κολλήσεις πάνω τους στίκερ, στα οποία να αναγράφεις τον μήνα και τη χρονιά που τα άνοιξες.

Τοποθέτησέ τα στο κάτω μέρος- βάση, αν πρόκειται για βαζάκια, ή σε ένα τυχαίο σημείο, αν πρόκειται για σωληνάρια. Έτσι θα ξέρεις ακριβώς πόσο διάστημα είναι ανοιχτά καθώς και πότε και αν πρέπει να απαλλαγείς από κάποια προϊόντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και τώρα ήρθε η ώρα της σωστής κατανομής:
-Τοποθέτησε τα καλλυντικά που χρησιμοποιείς καθημερινά είτε σε ένα μικρό νεσεσέρ, που μπορείς να παίρνεις και μαζί σου, είτε σε ένα καλάθι, το οποίο θα βάλεις σε ένα εμφανές μέρος.
Τα καλλυντικά που θα περισσέψουν τοποθέτησέ τα ανά κατηγορίες (κραγιόν, μολύβια, βάσεις).

-Επένδυσε σε μικρά κουτάκια, τοποθέτησε σε καθένα από αυτά συγκεκριμένα προϊόντα και γράψε σε ένα στίκερ τι είναι, ώστε να ξέρεις τι περιέχει το καθένα. Εναλλακτικά, μπορείς να τα τοποθετήσεις όλα σε ένα διαφανές νεσεσέρ, αρκεί να τα διαχωρίσεις με λαστιχάκια.

-Δεδομένου ότι τα πινέλα λερώνονται, καλύτερο θα ήταν, αντί να τα τοποθετήσεις όλα σε ένα νεσεσέρ, να τα βάλεις σε ένα cute κυπελάκι με την τρίχα προς τα πάνω.

Πώς να οργανώσεις τις κρέμες σου:

-Χώρισε τα ράφια του μπάνιου σου σε τρία μέρη: στο ένα θα τοποθετήσεις τις κρέμες ημέρας, στο δεύτερο τις κρέμες νυκτός και στο τρίτο τα πιο εξειδικευμένα προϊόντα, όπως αντηλιακές, κρέμες για τα σπυράκια κ.λπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Προϊόντα μαλλιών και αξεσουάρ: Για τα προϊόντα μαλλιών επίλεξε ολόλευκα κουτιά και για τα αξεσουάρ μαλλιών σου επίλεξε επίσης τέτοια κουτιά αλλά μικρότερα σε μέγεθος.

-Διαχώρισέ τα σωστά: βάλε τα τσιμπιδάκια αλλού, τα λαστιχάκια αλλού, τα αξεσουάρ μαλλιών αλλού.

Πηγή: Ladynews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης