Τα τελευταία χρόνια, οι περισσότερες συσκευασίες τροφίμων είναι από συνθετικά υλικά, που και φθηνότερα στην παραγωγή τους είναι και πιο ελαφριά και πιο βολικά στην αποθήκευση. Γνωρίζετε, όμως, ότι οι γυάλινες συσκευασίες είναι όχι μόνο καλύτερες για τη διατήρηση της ποιότητας των τροφίμων, αλλά αποτελούν και την πιο οικολογική πρόταση στις συσκευασίες;

Διαβάστε τα παρακάτω στοιχεία και θα καταλάβετε.

-Το γυαλί είναι 100% καθαρό. Είναι κατασκευασμένο από τρία φυσικά, μη-τοξικά στοιχεία: άμμο, ανθρακικό νάτριο και ασβεστόλιθο.
– Ένα γυάλινο δοχείο μπορεί να πάει από έναν κάδο ανακύκλωσης στο ράφι ενός καταστήματος σε μόλις 30 μέρες!
– Επειδή το γυαλί είναι αδρανές, προστατεύει καλύτερα το περιεχόμενό του. Αυτό σημαίνει ότι το γυαλί δεν θα επηρεάσει την αρχική γεύση και την ποιότητα των τροφίμων και των ποτών σας.
– Είναι ένα από τα πολύ λίγα 100% ανακυκλώσιμα υλικά ατέλειωτης συσκευασίας.
– Φτιάχνοντας γυαλί από ανακυκλωμένο γυαλί χρησιμοποιείται 40% λιγότερη ενέργεια από ό,τι όταν φτιάχνεται γυαλί από πρώτες ύλες.
– Τα γυάλινα δοχεία είναι 40% ελαφρύτερα από ό,τι ήταν πριν από 20 χρόνια.
– Το γυαλί είναι άοσμο: γι’ αυτό τα αρώματα και οι κολόνιες μπαίνουν μόνο σε γυάλινες φιάλες.
– Το γυαλί δεν έχει γεύση, γι’ αυτό είναι ιδανικό για γευσιγνωσία κρασιού. Αποκαλύπτει τις λεπτές αποχρώσεις και τα χαρακτηριστικά που προσφέρει κάθε κρασί.
Μήπως θα πρέπει να ξανασκεφτείτε τι συσκευασία θα πρέπει να έχουν τα προϊόντα που αγοράζετε;

Πηγή: fe-mail.gr