Δείτε το φωτογραφικό υλικό από την κολεξιόν υψηλής ραπτικής του Dior διά χειρός του Βέλγου σχεδιαστή Ραφ Σίμονς, ο οποίος κάνει το ντεμπούτο του ως καλλιτεχνικός διευθυντής στον κορυφαίο γαλλικό οίκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tο πολυαναμενόμενο σόου για την παρουσίαση της haute couture συλλογής του Ραφ Σίμονς για τον οίκο Dior έλαβε χώρα στο Παρίσι στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας, μπροστά μάλιστα σε πολύ ξεχωριστούς καλεσμένους: η μούσα του οίκου Μαριόν Κοτιγιάρ, η πριγκίπισσα Σαρλέν του Μονακό και οι διάσημοι σχεδιαστές Μαρκ Τζέικομπς, Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ, Αλμπέρ Ελμπάζ και Ρικάρντο Τίσι.

Όσον αφορά τις δημιουργίες, εκείνο που ήθελε να κάνει ο Σίμονς ήταν να επαναπροσδιορίσει το στυλ Dior πατώντας πάνω στις κλασικές φόρμες του οίκου. Αυτό φαίνεται στις πριγκιπικές βραδινές τουαλέτες, τα πολλά λουλούδια, μια από τις εμμονές του ιδρυτή του οίκου, τη θεατρικότητα που χαρακτηρίζει τα μακριά φορέματα. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στις πλάτες των φορεμάτων, οι οποίες κοσμούνται από περίτεχνα κεντήματα. Επίσης ο σχεδιαστής έδωσε το στίγμα του προσθέτοντας στα κομμάτια μερικές φουτουριστικές λεπτομέρειες.

Ο Ραφ Σίμονς είναι αναμφισβήτητα το άτομο που ανέλαβε να πάρει στους ώμους του το βαρύ φορτίο του ονόματος Dior και να συνεχίσει τη σπουδαία ιστορία του οίκου μετά την αποχώρηση του Τζον Γκαλιάνο. Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες κριτικές, ο Βέλγος σχεδιαστής αποτελεί το καταλληλότερο πρόσωπο για να προσαρμόσει το κλασικό στυλ του Dior στον 21ο αιώνα.

Επιμέλεια: Φιλίππα Κριτσογιαννάκη, με πληροφορίες από το Elle Greece

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης