Γιατί να βάλεις το έλαιο αβοκάντο στην beauty routine σου;

Γιατί να βάλεις το έλαιο αβοκάντο στην beauty routine σου;

Tο αβοκάντο παραδοσιακά έχει σημαντική συνεισφορά στην κοσμητολογία. Πλούσιο σε βιταμίνες (Α, Β, C, D, E), ελαϊκό οξύ και ωμέγα 3-6, το έλαιό του είναι ιδανικό για εκείνους που έχουν ξηρό ή ερεθισμένο δέρμα (εξαιτίας εκζέματος ή ψωρίασης, κ.λπ.), ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μια εξαιρετική αντιγηραντική θεραπεία για όλα τα ώριμα δέρματα (άριστο για την πρόληψη του σχηματισμού των ρυτίδων).

Χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία ως φορέας διάλυσης των αιθέριων ελαίων, αλλά και ως βασικό φυτικό λάδι για μασάζ. Επίσης, όταν απλωθεί στην επιδερμίδα, λειτουργεί ως φίλτρο για την ηλιακή ακτινοβολία, είναι υποαλλεργικό και μοιάζει με τη λανολίνη, καθώς έχει και αυτό τη δυνατότητα να εισχωρεί βαθιά στο δέρμα, δρώντας ενυδατικά και μαλακτικά.

Περισσότερα στο govastileto.gr

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019, 08:41