Υλικά

4 φύλλα φύκι Nori
Καπνιστός σολoμός ή τόνος στραγγισμένος χωρίς λάδι ή καβουρόψιχα
Αβοκάντο ή αγγούρι ή καρότο
Ρύζι για Sushi (μαγειρεμένο)
Wasabi
Σάλτσα σόγιας
Πίκλες πιπερόριζας (gari)

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ νερό και λίγο ξύδι για να βρέχουμε τα χέρια μας (ή την κουτάλα) ώστε να μην κολλάει το ρύζι όταν θα το απλώνουμε επάνω στο nori.

Κόβουμε τα υλικά σε λεπτές λωρίδες. Βάζουμε ένα φύλλο nori επάνω στο bamboo mat. Η μία πλευρά του nori είναι γυαλιστερή και η άλλη τραχιά. Βάζουμε το ρύζι στη σκληρή πλευρά, διαφορετικά δεν θα κολλήσει. Απλώνουμε το ρύζι σε στρώμα πάχους 4 – 6 χιλιοστών. Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε λίγο wasabi εάν θέλουμε πιο πικάντικη γεύση. Βάζουμε τη γέμιση και τυλίγουμε…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr