Αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής ελληνικής διατροφής η ελιά

Αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής ελληνικής διατροφής η ελιά

Ανάλογα με την ποικιλία, τις συνθήκες καλλιέργειας, την επεξεργασία της και τις συνθήκες αποθήκευσης, η επιτραπέζια ελιά μπορεί να παρουσιάσει κάποιες διαφορές στο διατροφικό της προφίλ.

Γενικά, τα λιπαρά οξέα στην επιτραπέζια ελιά απαντούν σε ποσοστό περίπου από 13% έως 40%. Τα κυριότερα λιπαρά οξέα στο έλαιο της ελιάς είναι τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (~73% επί του ολικού λίπους), ενώ τα κορεσμένα λιπαρά είναι σαφώς λιγότερα (~11%-12% επί του ολικού λίπους)…

Δείτε και διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019, 13:48