Προσοχή όταν θα κατεβάσετε τα χειμωνιάτικα από την ντουλάπα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015, 09:01
Προσοχή όταν θα κατεβάσετε τα χειμωνιάτικα από την ντουλάπα
Τα υλικά που χρησιμοποιούν κατά κόρον οι περισσότεροι άνθρωποι για να αποθηκεύσουν τα ρούχα τους για πολύ καιρό στις ντουλάπες των σπιτιών τους, περιέχουν συνήθως ναφθαλίνη ή παραδιχλωροβενζόλιο ως δραστικά συστατικά.

Και οι δύο αυτές χημικές ουσίες είναι πτητικές και τοξικές και προκειμένου να είναι αποτελεσματικές στην απομάκρυνση του σκόρου και άλλων παρασίτων στα ρούχα, πρέπει να είναι και σε υψηλές συγκεντρώσεις. Αυτό ακριβώς είναι και το πρόβλημα. Όταν αυτές οι ουσίες είναι σε μεγάλες συγκεντρώσεις μπορεί να είναι επικίνδυνες για οποιονδήποτε εκτεθεί σε αυτές.

Η ναφθαλίνη μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στην ποιότητα του αέρα στους εσωτερικούς χώρους. Μάλιστα, η οσμή της ναφθαλίνης μπορεί να ανιχνευθεί σε μερικά μέρη ανά δισεκατομμύριο «μονάδων» αέρα. (Ένα μέρος ανά δισεκατομμύριο στον αέρα αντιστοιχεί περίπου σε μερικές σταγόνες νερού σε μια ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα).

Ποιες είναι οι πιθανές επιπτώσεις για την υγεία

Τα συμπτώματα της έκθεσης σε ναφθαλίνη περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, ναυτία, ζάλη και δυσκολία στην αναπνοή. Η έκθεση σε μεγάλες ποσότητες ναφθαλίνης μπορεί να βλάψει ή να καταστρέψει μερικά από τα ερυθρά σας αιμοσφαίρια. Η κατάσταση αυτή ονομάζεται αιμολυτική αναιμία. Μερικά συμπτώματα της αναιμίας είναι η αιμολυτική κόπωση, η έλλειψη όρεξης, η γενικευμένη ανησυχία, και το χλωμό δέρμα.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015, 09:01