Γιώργος Αρκουλής

Πραγματικά ακαταμάχητη αποδεικνύεται η δυναμική του «μαγειρείου» της επαγγελματικής λίγκας στο ποδόσφαιρο, στην λογική της οποίας οφείλουν να συμπράττουν οι υπεύθυνοι του κράτους κλπ. Προσέξτε: με το που αναχωρούσε για την Ελβετία η αποστολή της εθνικής μας ομάδας (για την πρεμιέρα με Λιχτενστάϊν), στην διοργανώτρια αποφάσιζαν να ζητήσουν από τον αρμόδιο υφυπουργό Βασιλειάδη όχι να βάλει τάξη, στέλνοντας ΟΛΕΣ τις ΠΑΕ στον φυσικό τους φορέα, δηλαδή στο Υπουργείο Εμπορίου, αλλά να αλλάξει τον κανονισμό, προκειμένου (και) το προσεχές πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 16 ομάδες! Με ποιο επιχείρημα; Πλούσιο το μενού:

Ωραίο θέαμα σε όλα τα γήπεδα.

Επιστροφή των φιλάθλων μαζικά στις εξέδρες…

Αποφασιστική πάταξη (και εξαφάνιση) της βίας

Άριστη συμπεριφορά της διαιτησίας από το εξωτερικό!

Και μερικές ακόμη αρετές του τρέχοντος πρωταθλήματος που –συμπαθάτε με- μου διαφεύγουν.

Εννοείται πως δεν θέλει πολύ να τα καταφέρουν. Εδώ κατάφεραν να απορρίψουν την (απόλυτα σωστή) ένσταση του Ολυμπιακού που ζήτησε (δικαίως) την απομάκρυνση του δικηγόρου (και νούμερο «δύο» της λίγκας) Βασίλη Γκαγκάτση, λόγω της ποινής των πέντε ετών (με αναστολή!!!) για την γνωστή θλιβερή ιστορία της Ομοσπονδίας με τις κάρτες υγείας. Ο άλλοτε ισχυρός συνεργάτης του Σωκράτη Κόκκαλη, συνεχίζει το έργο του, αφού τίποτε δεν μπορεί να τον αγγίξει.

Αυτά σε έναν ελληνικό ποδοσφαιρικό χάρτη, όπου το προϊόν εξυπηρετεί τις εταιρίες στοιχημάτων, τα κανάλια που το προβάλουν έναντι συνδρομών και πλήθους διαφημίσεων, τους «πονηρούς» παράγοντες και φυσικά τα γνωστά – άγνωστα καλόπαιδα, που άμα λάχει τα σπάνε στα γήπεδα, αφού τα καμάρια μας κάπου πρέπει να εκτονωθούν…