Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία ανακοίνωσε ότι ο Πατριάρχης Πορφύριος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. «Ο Πατριάρχης έχει πολύ ήπια συμπτώματα της ιογενούς λοίμωξης, του έχει συνταγογραφηθεί η κατάλληλη θεραπεία και λαμβάνει όλα τα επιδημιολογικά μέτρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία αναφέρει επίσης ότι, «εφόσον το αποτέλεσμα του τεστ είναι θετικό στον ιό SARS-CoV2, βάσει συγκεκριμένου πρωτοκόλλου και με τη συμβουλή του ιατρού του, ο Πατριάρχης θα περάσει τις επόμενες ημέρες σε κατ’ οίκον θεραπεία». Ο ηλικίας 60 ετών Πατριάρχης κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, που στη Σερβία εορτάζονται στις 7 Ιανουαρίου, χοροστάτησε σε θεία λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι, ενώ προχθές παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου ίδρυσης της Σερβικής Δημοκρατίας στην πόλη Μπάνια Λούκα της Βοσνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την περίοδο των εορτών στη Σερβία δεν τηρήθηκε από την Εκκλησία το υγειονομικό πρωτόκολλο για την αποτροπή μετάδοσης του ιού. Οι ναοί ήταν γεμάτοι πιστούς και κανένας σχεδόν δεν φορούσε μάσκα προστασίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης