Όχι ένας, ούτε δύο, αλλά 53 κρατούμενοι κατάφεραν να αποδράσουν από φυλακή στο Σακατέκας του Μεξικού, χωρίς να χρησιμοποιήσουν καν βία.
Μία ομάδα περίπου 20 ανδρών που βοήθησαν τους κρατούμενους να αποδράσουν μπήκαν χθες το πρωί μέσα στη φυλακή προσποιούμενοι τους αστυνομικούς. Οι άνδρες ήταν οπλισμένοι και έφτασαν στην φυλακή με 10 οχήματα και ένα… ελικόπτερο.
Οι φρουροί που νόμιζαν ότι οι δράστες ήταν όντως αστυνομικοί οι οποίοι είχαν έρθει για να κάνουν μεταγωγή κρατουμένων τους άφησαν να μπουν στην φυλακή και να πάρουν τους 53 κρατούμενους. Στη συνέχεια έφυγαν χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δραπέτες είναι μέλη του «καρτέλ του Κόλπου» μιας από τις πιο ισχυρές ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα.
Τώρα οι αρχές διεξάγουν έρευνες για να εντοπίσουν τους δραπέτες, αλλά και τους υπαλλήλους της φυλακής που τους βοήθησαν, καθώς είναι βέβαιο ότι κάποιοι γνώριζαν για την επιχείρηση.
Οι 40 φύλακες που βρίσκονταν στην σωφρονιστικό κατάστημα την ώρα της απόδρασης συνελήφθησαν.
