Αυξάνεται ο λαϊκισμός στη Γερμανία

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2018, 12:56
Αυξάνεται ο λαϊκισμός στη Γερμανία
Αυξανόμενος αριθμός Γερμανών στρέφεται στον λαϊκισμό και απογοητεύεται από τη δημοκρατία, έδειξε δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η εταιρεία Infratest dimap πραγματοποίησε δημοσκόπηση από τον Μάιο έως τον Ιούνιο σε σύνολο 3.427 Γερμανών για λογαριασμό του ιδρύματος Bertelsmann.

Συνολικά το 59% των ερωτηθέντων απάντησε ότι συμφωνεί εντελώς ή εν μέρει με τη δήλωση: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη λειτουργία της δημοκρατίας». Ωστόσο, το ποσοστό αυτό παρουσιάζει μείωση εννέα μονάδων σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Στο μεταξύ, το ποσοστό των ανθρώπων από τον κεντρώο χώρο που δήλωσε ότι έχει υιοθετήσει λαϊκιστική στάση αυξήθηκε από έναν στους εννέα σε έναν στους οκτώ την ίδια περίοδο.

Η έρευνα χαρακτήριζε λαϊκιστές όσους συμφωνούσαν με έναν κατάλογο με οκτώ φράσεις που αφορούσαν στην πολιτική και την κοινωνία, όπως «Τα πολιτικά κόμματα θέλουν μόνο τις ψήφους του λαού, δεν ενδιαφέρονται για τις απόψεις του» και «Αυτό που οι πολιτικοί αποκαλούν “συμβιβασμό” στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από προδοσία των ιδεών τους».

Από τους 3.427 ανθρώπους που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, οι 2.322 δήλωσαν ότι ψηφίζουν και οι 1.105 ότι δεν ψηφίζουν.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2018, 12:58