Αποκαλύψεις για μια πανίσχυρη «Αδελφότητα» στην Αυστραλία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011, 09:31
Αποκαλύψεις για μια πανίσχυρη «Αδελφότητα» στην Αυστραλία
Σάλος έχει προκληθεί στην Αυστραλία από την αποκάλυψη για τη δημιουργία μιας «Αδελφότητας», στην οποία συμμετείχαν πρώην αστυνομικοί, πολιτικοί, δημόσιοι λειτουργοί και επιχειρηματίες. Έπειτα από καταγγελίες, ο Συνήγορος του Πολίτη προέβη σε έρευνα για τις δραστηριότητες της «Αδελφότητας» και παρέδωσε γραπτή αναφορά στο Κοινοβούλιο της Βικτώριας, την περασμένη Τετάρτη.

Στην αναφορά γίνεται γνωστό ότι στον ηλεκτρονικό κατάλογο του οργανισμού υπάρχουν 350 άτομα, μεταξύ των οποίων είναι πολλοί πρώην και νυν υψηλόβαθμοι αστυνομικοί, κρατικοί υπάλληλοι, αστυνομικοί της μυστικής υπηρεσίας και υψηλόβαθμα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρχηγός της αστυνομίας της Βικτώριας, Σάιμον Όβερλαντ, δήλωσε ότι το γεγονός, ότι αστυνομικοί ανήκουν σ' έναν οργανισμό του είδους αυτού, ακόμη και αν δεν γίνεται τίποτε επιλήψιμο, κλονίζει την εμπιστοσύνη του κοινού στις Αρχές.

Ο Συνήγορος του Πολίτη δήλωσε ότι είναι παρακινδυνευμένο μέλη του αστυνομικού σώματος και του κρατικού μηχανισμού να ανήκουν σ' αυτό τον οργανισμό που ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ιδρυτή του, ο οποίος σημειώνεται ότι είναι πρώην επιθεωρητής της αστυνομίας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011, 09:31