Αυστραλία: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021, 08:24
Αυστραλία: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech

Η αρμόδια υγειονομική αρχή της Αυστραλίας ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech κατά της COVID-19 για χρήση βάσει μιας επίσημης διαδικασίας και έτσι η Αυστραλία γίνεται μία από τις πρώτες χώρες που ολοκληρώνουν μία συνολική έγκριση, όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

Το εμβόλιο είχε εγκριθεί προσωρινά από την αρμόδια αρχή (the Therapeutic Goods Administration's -TGA) για τους Αυστραλούς ηλικίας άνω των 16 ετών, δήλωσε ο Μόρισον στους δημοσιογράφους επισημαίνοντας ότι έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος από τότε που το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού εντοπίστηκε στη χώρα.

Ο εμβολιασμός των ομάδων προτεραιότητας αναμένεται ότι θα αρχίσει στα τέλη Φεβρουαρίου, με 80.000 δόσεις ανά εβδομάδα, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ.

Θα απαιτούνται δύο δόσεις, με διάστημα μεταξύ τους τουλάχιστον 21 ημερών, όπως ανέφερε κυβερνητική ανακοίνωση. Η Αυστραλία θα χορηγήσει και τις δύο δόσεις στον συνιστώμενο χρόνο.

«Δεν αρχίζεις κάτι που δεν μπορείς να τελειώσεις και η ολοκλήρωση της δουλειάς περιλαμβάνει δύο δόσεις» δήλωσε ο Μόρισον, προσθέτοντας ότι το ψηφιακό σύστημα θα διασφαλίζει ότι οι άνθρωποι θα λάβουν δύο δόσεις.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021, 08:30