Αυστραλία: Μετά τις πλημμύρες, οι κροκόδειλοι και τα φίδια

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011, 10:57
Αυστραλία: Μετά τις πλημμύρες, οι κροκόδειλοι και τα φίδια
Οι Αρχές της πόλης Ροκχάμπτον της Αυστραλίας, η οποία έχει αποκοπεί από κάθε είδους επικοινωνία εξαιτίας των πλημμυρών, συνεχίζουν να απομακρύνουν κατοίκους από τις κατοικίες τους και προειδοποιούν τον πληθυσμό για την εμφάνιση κροκοδείλων και φιδιών.

Οι κάτοικοι έχουν οχυρώσει τα σπίτια και τα καταστήματά τους με σάκους άμμου, για να προστατευθούν από τα νερά του ποταμού Φιτζρόι, που διασχίζει την πόλη, η στάθμη των οποίων έφθασε τα 9,2 μέτρα και αναμένεται να αγγίξει τα 9,4 μέτρα τις δύο επόμενες ημέρες.

Το Ροκχάμπτον, με πληθυσμό 75.000 κατοίκων, βρίσκεται σε απόσταση 500 χιλιομέτρων βόρεια του Μπρίσμπεϊν. Είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της αγροτικής και πλούσιας σε ορυχεία περιοχής αυτής, η οποία πλήττεται εδώ και πολλές ημέρες από πλημμύρες, που χαρακτηρίζονται «βιβλικές» από τις Αρχές.

Οι υπηρεσίες αρωγής φοβούνται ότι η στάθμη των νερών θα παραμείνει υψηλή για τουλάχιστον δύο εβδομάδες ακόμη, προκαλώντας τον πολλαπλασιασμό των κουνουπιών, που είναι φορείς ασθενειών. Οι Αρχές προειδοποιούν, επίσης, τους κατοίκους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για δηλητηριώδη φίδια και κροκοδείλους.

«Είναι η εποχή των ερώτων και εκδιώχθηκαν αιφνιδιαστικά από το φυσικό τους περιβάλλον. Τα φίδια είναι πολύ, πολύ νευρικά αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο Σκοτ Μαχάφι, επικεφαλής των υπηρεσιών επείγουσας βοήθειας.

«Το πρόβλημα με τους κροκόδειλους είναι ότι είναι δύσκολο να τους διακρίνει κανείς ανάμεσα στα συντρίμμια που μεταφέρονται από τα ρεύματα» πρόσθεσε.

Μέλος των συνεργείων αρωγής διηγήθηκε ότι είδε «δύο αστυνομικούς να πηδούν έξω από τα νερά, όταν διέκριναν τα σαγόνια ενός κροκοδείλου πολύ κοντά τους».

Το αεροδρόμιο, οι σιδηροδρομικές γραμμές και οι περισσότεροι οδικοί άξονες που οδηγούν στο Ροκχάμπτον είναι κλειστοί, ωστόσο, αντίθετα με την ανακοίνωση των Αρχών, ένας και μόνο δρόμος παραμένει ανοικτός.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011, 10:57