Η συνειδητοποίηση από τον πληθυσμό των κινδύνων του κορωνοϊού αυξάνεται και πάλι και αυτό οφείλεται, μεταξύ άλλων, σε περιφερειακές συστάδες στα ομόσπονδα κρατίδια της Άνω Αυστρίας, της Κάτω Αυστρίας και στη Βιέννη, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το μεσημέρι ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ Άνσομπερ, ανακοινώνοντας ένα σχέδιο δράσης 17 σημείων στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το ερχόμενο φθινόπωρο.

Στο Θερινό Συμβούλιο Υπουργών, στα τέλη Ιουλίου, πρόκειται να υιοθετηθεί ένα μέρος του σχεδίου το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το «σύστημα φωτεινού σηματοδότη» που έχει ήδη ανακοινωθεί, και ο ίδιος θέλει επίσης να αξιολογήσει την ανοιχτή γραμμή 1450, η οποία «κατά βάση έχει λειτουργήσει εξαιρετικά καλά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την άποψή του, τώρα θα πρέπει να ελεγχθεί «πόσο επιπλέον προσωπικό χρειάζεται», ενώ ο ίδιος σχεδιάζει ακόμη να επιταχύνει τα διαγνωστικά τεστ, κάτι που έχει ήδη ανακοινωθεί πολλές φορές, με τη διάγνωση και το αποτέλεσμα να είναι διαθέσιμα μέσα σε 48 ώρες.

Προς το παρόν, τα περιφερειακά κρούσματα θα μπορούσαν να περιοριστούν με περιφερειακά μέτρα και μόλις υπάρξει μια πανεθνική προσέγγιση ότι οι αριθμοί θα αυξηθούν σε ομοσπονδιακό επίπεδο, «θα μετακινηθούμε από μέτρα σε περιφερειακό σε μέτρα σε εθνικό επίπεδο», ανακοίνωσε ο Ρούντολφ Άνσοπμπερ.

Ο Αυστριακός υπουργός Υγείας θεωρεί ότι «η προστασία του στόματος και της μύτης θα μπορούσε επίσης να είναι ένα ζήτημα σε ομοσπονδιακό επίπεδο και να εφαρμοστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, και κάποιοι μπορεί να εκπλαγούν με το πόσο γρήγορα αυτό θα μπορούσε να συμβεί, αν απαιτείται σε εθνικό επίπεδο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, μέσα στο τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 170 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, με τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί έως σήμερα να ανέρχεται, στις 14:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδος) σε 19.395, ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ που έχουν διενεργηθεί έως τώρα είναι στις 734.413.

Συνολικά, οι νοσούντες στην Αυστρία είναι 1.393, από αυτούς οι 99 νοσηλεύονται σε νοσοκομείο και ένδεκα βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ αμετάβλητος τις τελευταίες ημέρες ήταν ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό, που έχει φτάσει τους 685.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο αριθμός των νέων λοιμώξεων ήταν 100, κατά μέσο όρο, ενώ συγκριτικά με τη χθεσινή αύξηση των κρουσμάτων κατά 170, την τελευταία φορά που αναφέρθηκαν τόσο πολλές περιπτώσεις ήταν στις 11 Απριλίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης