Σπίντελεγκερ: «Όχι» στη θέση επιτρόπου της Αυστρίας στην ΕΕ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014, 22:55
Σπίντελεγκερ: «Όχι» στη θέση επιτρόπου της Αυστρίας στην ΕΕ
Τις έντονες φήμες των τελευταίων εβδομάδων ότι ο ίδιος προτίθεται να αναλάβει τη θέση του Επιτρόπου της Αυστρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τις προσεχείς Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, διαψεύδει τώρα για πρώτη φορά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Κουρίρ", ο Αυστριακός αντικαγκελάριος, υπουργός Οικονομικών και αρχηγός του συγκυβερνώντος - με τους Σοσιαλδημοκράτες - συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ.

«Το δικό μου καθήκον είναι η δημιουργία σταθερής δημοσιονομικής κατάστασης για την Αυστρία και μια ταχεία λύση στο θέμα της τράπεζας Hypo Alpe Adria», τόνισε στη συνέντευξη του ο Μίχαελ Σπίντελεγκερ, διαβεβαιώνοντας πως θα παραμείνει υπουργός Οικονομικών της χώρας του.

Προπάντων η εσωκομματική κριτική των τελευταίων εβδομάδων απέναντί του, ως αντίδραση στο σχεδιαζόμενο φορολογικό πακέτο, όπως επίσης οι δυσκολίες που έχουν προκύψει σε σχέση με την απειλούμενη με χρεοκοπία αυστριακή τράπεζα, αλλά και η μετάθεση της συζύγου του σε υπηρεσία στο Λουξεμβούργο, έκαναν εντονότερες τις φήμες ότι ο σημερινός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών θα είναι ο μελλοντικός Επίτροπος της Αυστρίας στις Βρυξέλλες.

Ως επιπλέον λόγο, οι φήμες -που για πολύ καιρό δεν διαψεύδονταν ούτε από τον ίδιο ούτε και από τον νυν Επίτροπο της Αυστρίας, Γιοχάνες Χαν- ανέφεραν το ενδεχόμενο αλλαγής στην αρχηγία του Λαϊκού Κόμματος μετά τις Ευρωεκλογές, στις οποίες αυτό αναμένεται να έχει απώλειες και ως εκ τούτου να τεθεί θέμα αντικατάστασης του κ. Σπίντελεγκερ.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014, 23:06