Ακραία καιρικά φαινόμενα στις ΗΠΑ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013, 09:37
Ακραία καιρικά φαινόμενα στις ΗΠΑ
Καταιγίδες, ισχυρές χιονοπτώσεις, ακόμη και ανεμοστρόβιλοι αναμένεται να προκαλέσουν σήμερα σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ, με καθυστερήσεις πτήσεων και επικίνδυνες συνθήκες στους δρόμους για όσους ταξιδέψουν ενόψει των Χριστουγέννων.

Χθες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλους στο Τενεσί, το Αρκάνσας και την Λουιζιάνα και για χιονοπτώσεις σε περιοχές από το Κάνσας μέχρι το νοτιοανατολικό Ουινσκόνσιν.

Περίπου 85,8 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο για τις μετακινήσεις τους από χθες, 21 Δεκεμβρίου, ενώ 5,5 εκατομμύρια θα ταξιδέψουν αεροπορικώς, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση «Ίδρυμα για την οδική ασφάλεια» (ΑΑΑ).

Στο νοτιοανατολικό Μιζούρι, περίπου 150 τμήματα διαφόρων αυτοκινητοδρόμων έκλεισαν χθες καθώς πλημμύρισαν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της υπηρεσίας Μεταφορών.

Προβλήματα εξαιτίας της βροχής και του πάγου προβλέπουν οι μετεωρολόγοι και για το Σικάγο- το διεθνές αεροδρόμιο Ο' Χέιρ του οποίου αναμένει σήμερα να εξυπηρετήσει περίπου 200.000 επιβάτες.

Οι πιο εκτατεμένες ζημιές σημειώθηκαν κοντά στο Ντέρμοτ του Αρκάνσας, στη νοτιοανατολική άκρη της πολιτείας, όπου πέντε σπίτια καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Ντέιβιντ Κοξ της αμερικανικής ΕΜΥ.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013, 09:37