Αλφάνο: Η τρομοκρατία μπορεί να νικηθεί με πανευρωπαϊκή συνεργασία

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015, 15:56
Αλφάνο: Η τρομοκρατία μπορεί να νικηθεί με πανευρωπαϊκή συνεργασία
Η τρομοκρατία μπορεί να ηττηθεί αν συνεργασθούμε όλοι μαζί στην Ευρώπη, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και επικεφαλής της Νέας Κεντροδεξιάς, Αντζελίνο Αλφάνο.

«Στη χώρα μας, η πρόληψη λειτουργεί και οι μυστικές υπηρεσίες εργάζονται αποτελεσματικά», πρόσθεσε, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή πύλη της εφημερίδας La Repubblica.

«Φτάνει με τον πανικό, εγώ θα στείλω τα δυο παιδία μου - 9 και 14 ετών - σε σχολική εκδρομή. Και θέλω να υπογραμμίσω ότι δεν χαίρουν τον ειδικών μέτρων προστασίας που προβλέπονται για εμένα», προσέθεσε ο κ. Αλφάνο.

Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό, «πρέπει να ζήσουν όλοι με νηφαλιότητα την καθημερινότητά τους, διότι οι τρομοκράτες θέλουν, ακριβώς, να μας κλέψουν τον τρόπο ζωής μας».

Ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, παράλληλα, τόνισε ότι «ο συντονισμός ανάμεσα στην ιταλική αστυνομία, στους καραμπινιέρους και στις μυστικές υπηρεσίες είναι απόλυτος» και ότι «αυτό που έλειψε, ενδεχομένως, ήταν η ανταλλαγή πληροφοριών με άλλες χώρες».

Για τον λόγο αυτό, κατά την άποψη του Ιταλού κεντροδεξιού πολιτικού, θα ήταν χρήσιμη η επέκταση της επιτροπής ανάλυσης κατά της τρομοκρατίας σε γενικότερο, ευρωπαϊκό επίπεδο, ξεπερνώντας την ιταλική και μόνον πραγματικότητα.

Σε ό,τι αφορά το Άγιο Έτος των Καθολικών, το οποίο πρόκειται να αρχίσει επίσημα στις 8 Δεκεμβρίου, ο κ. Αλφάνο θέλησε να καταστήσει σαφές ότι «δεν πρέπει να τροφοδοτείται το άγχος και ο φόβος», υπενθυμίζοντας ότι, συνολικά, έχουν κινητοποιηθεί πάνω από 25.000 αστυνομικοί, στρατιώτες και καραμπινιέροι για την προστασία των πολιτών της Ρώμης, των τουριστών και προσκυνητών.

Τέλος, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι θα συναντηθεί, την Πέμπτη το πρωί στο Παρίσι, με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, με κύριο θέμα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015, 15:59