Αμερικανοί ανακριτές εξέτασαν τις χήρες του Μπιν Λάντεν

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011, 14:31
Αμερικανοί ανακριτές εξέτασαν τις χήρες του Μπιν Λάντεν
Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, πράκτορες των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών ανέκριναν τις τρεις χήρες του Οσάμα μπιν Λάντεν, που κρατούνται από τις πακιστανικές δυνάμεις ασφαλείας, μετά την επιχείρηση της ομάδας Αμερικανών κομάντο, κατά την οποία σκοτώθηκε ο αρχηγός της αλ Κάιντα.

Οι τρεις γυναίκες εξετάστηκαν μαζί και, όπως αναφέρει το CNN, είχαν συμπεριφορά «εμφανώς εχθρική» απέναντι στους Αμερικανούς ανακριτές. Μέλη των πακιστανικών υπηρεσιών πληροφοριών ήταν επίσης παρόντα στην εξέτασή τους.

Η μεγαλύτερη ηλικιακά από τις τρεις χήρες ήταν η μόνη που μίλησε, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Την Τρίτη, το Πακιστάν ανακοίνωσε ότι δεν είχε λάβει αιτήματα για την έκδοσή τους από την Υεμένη ή τη Σαουδική Αραβία, τις χώρες καταγωγής των τριών συζύγων του Μπιν Λάντεν, οι οποίες βρέθηκαν ζωντανές μαζί με 13 παιδιά και εγγόνια του αρχηγού της αλ Κάιντα στο σπίτι όπου διέμεναν στο Αμποταμπάντ, βόρεια του Ισλαμαμπάντ.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της πακιστανικής ασφάλειας, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, η νεότερη από τις συζύγους, η 29χρονη Άμαλ Άχμεντ Αμπντουλφάταχ που τραυματίστηκε από σφαίρα στο πόδι κατά την έφοδο των Αμερικανών κομάντο, είπε στους Πακιστανούς ανακριτές μετά τη σύλληψή της ότι ο Μπιν Λάντεν και η οικογένειά του ζούσαν στο σπίτι αυτό τα τελευταία πέντε χρόνια. Η Άμαλ κατάγεται από την Υεμένη και οι άλλες δύο γυναίκες από τη Σαουδική Αραβία.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011, 14:31