Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέφρασε σήμερα την ανησυχία της για τα αλλεπάλληλα περιστατικά καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ρουάντα.

«Συνεχίζουμε να ανησυχούμε για μια σειρά ενοχλητικών γεγονότων πριν τις εκλογές, όπως το κλείσιμο δυο εφημερίδων, την εξορία που επιβλήθηκε σε έναν ερευνητή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την απαγόρευση σε δύο κόμματα της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στις εκλογές, καθώς και τις συλλήψεις δημοσιογράφων», ανακοίνωσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, η αμερικανική κυβέρνηση εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένη από την επανεκλογή του Paul Kagame στη θέση του προέδρου τη χώρας, με ποσοστό 93%.

Επικριτές της νέας κυβέρνησης επισήμαναν ότι η διαδικασία ήταν ανελεύθερη και χαρακτηρίστηκε από εκφοβισμό και καταστολή.

Παράλληλα, οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επισήμαναν τα επεισόδια βίας ενόψει των εκλογών, την δολοφονία ενός δημοσιογράφου και την δολοφονία ενός πολιτικού της αντιπολίτευσης, που βρέθηκε αποκεφαλισμένος τον Ιούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση διαψεύδει ότι διαδραμάτισε κάποιο ρόλο στα συγκεκριμένα περιστατικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης