Ανακάμπτει ο πρόεδρος της Αλγερίας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013, 02:39
Ανακάμπτει ο πρόεδρος της Αλγερίας
Μετά το ελαφρύ εγκεφαλικό που υπέστη το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος της Αλγερίας, Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, η υγεία του φαίνεται να βελτιώνεται, καθώς ανακάμπτει σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Ο Μπουτεφλίκα νοσηλεύεται στο Παρίσι ενώ μετέβη στη γαλλική πρωτεύουσα μετά από την «παροδική ισχαιμία» μια προσωρινή απόφραξη ενός αιμοφόρου αγγείου, όπως είχε ανακοινωθεί την Κυριακή.

Η κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι το εγκεφαλικό επεισόδιο δεν προκάλεσε «μόνιμη ζημιά» και οι γιατροί ανέφεραν ότι όλα «προχωρούν καλά», καθώς η κατάσταση της υγείας του προέδρου είναι αναστρέψιμη. «Ευχαριστώ το Θεό που μου επιτρέπει να συνέλθω και για να είμαι σε πορεία ανάκαμψης», ανέφερε γραπτή δήλωση του Μπουτεφλίκα, η οποία μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο APS.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπατριώτες μου για τις προσευχές και τα μηνύματα υποστήριξης», αναφέρεται επίσης στο μήνυμα του προέδρου Μπουτεφλίκα, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι θα χάσει την Πρωτομαγιά αλλά και τον τελικό του Κυπέλλου Αλγερίας, την Τετάρτη.

Παρά τις διαβεβαιώσεις και ανεξάρτητα από το εγκεφαλικό επεισόδιο, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η γενική εικόνα της υγείας του προέδρου Μπουτεφλίκα δεν είναι καλή καθώς για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα οι εμφανίσεις του είναι σπάνιες.

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013, 02:39