Αναβρασμός στην Μπανγκόκ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013, 05:12
Αναβρασμός στην Μπανγκόκ
Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη δήλωσαν αποφασισμένοι ότι θα εισβάλλουν την Τρίτη στο αρχηγείο της αστυνομίας στη Μπανγκόκ, στις έντονες προσπάθειές τους να εκδιώξουν από την κυβέρνηση την πρωθυπουργό, Γινγκλάκ Σιναουάτρα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων, πλαστικών σφαιρών και προειδοποιητικών πυροβολισμών στην προσπάθειά τους να καταστείλουν τις αναταραχές. Η Γινγκλάκ είχε υποσχεθεί πως δεν θα χρησιμοποιηθεί βία κατά των διαδηλωτών, που προσπαθούν να εισβάλουν στα γραφεία της και το κοντινό κεντρικό κτήριο της αστυνομίας.

Και τα δύο προστατεύονται από συρματοπλέγματα και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Νωρίτερα την Τρίτη, ένα ελικόπτερο έκανε ρήψη φυλλαδίων πάνω από τους διαδηλωτές, στα οποία αναγραφόταν η υπενθύμιση πως ο αρχηγός τους, Σουτέπ Ταουγκσουμπάν, καταζητείται με τις κατηγορίες για υποκίνηση εξέγερσης.

«Επομένως, σας παρακαλώ μείνετε μακριά από αυτόν τον άνθρωπο και τις παράνομες συναθροίσεις», μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα όσα αναγράφονταν στα φυλλάδια της κυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε εναντίον του Σουτέπ, ενώ ήδη εκκρεμεί ένα ακόμα για την κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013, 05:15