Ανησυχία της Σεούλ μετά την εκτέλεση του Γιανγκ Σονγκ Τάεκ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013, 07:33
Ανησυχία της Σεούλ μετά την εκτέλεση του Γιανγκ Σονγκ Τάεκ
Η Νότια Κορέα εξέφρασε σήμερα την «βαθιά ανησυχία» της μετά την ανακοίνωση της εκτέλεσης του θείου του βορειοκορεάτη ηγέτη που θεωρούνταν δεύτερος στην ιεραρχία της χώρας.

«Η κυβέρνηση έχει βαθιές ανησυχίες σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα και παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ενοποίησης, το οποίο είναι αρμόδιο για τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Η Νότια Κορέα θα είναι πλήρως προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα στο μέλλον, εργαζόμενη ταυτοχρόνως στενά με τους συμμάχους της», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA ανακοίνωσε νωρίς σήμερα το πρωί την εκτέλεση, του 67χρονου Γιανγκ Σονγκ Τάεκ, θείου του νεαρού ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Γιανγκ κατηγορούνταν ως «προδότης του έθνους» και είχε λίγο νωρίτερα καταδικαστεί σε θάνατο από ειδικό στρατιωτικό δικαστήριο. Το καθεστώς κατηγορεί κυρίως τον Γιανγκ Σονγκ Τάεκ ότι πρόδωσε τον Κιμ Γιονγκ Ουν και τον πατέρα αυτού του τελευταίου, τον Κιμ Γιονγκ Ιλ, ο οποίος είχε ηγηθεί της χώρας από το 1994 ως το θάνατό του, το 2011.

Διαβάστε επίσης: Εκτελέστηκε για προδοσία ο θείος του ηγέτη της B. Κορέας


Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013, 08:47