Χίλια αντιαρματικά όπλα σχεδιάζουν να παραδώσουν οι ΗΠΑ στις αρχές Ιουνίου στο Ιράκ, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας του Ισλαμικού Χαλιφάτου όπως εκείνες που βοήθησαν την οργάνωση να καταλάβει την πόλη Ραμάντι.

Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του Στειτ Ντιπάρτμεντ το Ισλαμικό Χαλιφάτο είχε διεξάγει περίπου 30 επιθέσεις αυτοκτονίας με παγιδευμένα αυτοκίνητα για να καταλάβει την ιρακινή πόλη, και 10 από αυτές έμοιαζαν σε μέγεθος με τη βόμβα σε φορτηγό που σκότωσε 168 άτομα στην Οκλαχόμα Σίτυ το 1995.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε το ίδιο στέλεχος, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να προμηθεύσουν το Ιράκ με αντιαρματικά όπλα όταν ο πρωθυπουργός της χώρας επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον τον Απρίλιο.

Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν τη Ραμάντι, πρωτεύουσα της περιοχής Άνμπαρ, το Σαββατοκύριακο, γεγονός που αποτέλεσε την πιο μεγάλη απώλεια για την κυβέρνηση μέσα σ΄ένα χρόνο και που αποκάλυψε τις περιορισμένες δυνατότητες του ιρακινού στρατού και των αεροπορικών επιθέσεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης