Απαγορεύτηκαν οι διαδηλώσεις στο Κίεβο μέχρι τις 8 Μαρτίου

Απαγορεύτηκαν οι διαδηλώσεις στο Κίεβο μέχρι τις 8 Μαρτίου
Απαγορεύονται οι διαδηλώσεις στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας μέχρι τις 8 Μαρτίου, με απόφαση δικαστηρίου που έκανε αποδεκτό το σχετικό αίτημα των δημοτικών Aρχών.

Η κίνηση - μετά το κύμα αντικυβερνητικών συγκεντρώσεων που ξέσπασε ως ένδειξη αντίδρασης για την απομάκρυνση της χώρας από την Ε.Ε - ενισχύει τους φόβους της αντιπολίτευσης πως επίκειται επιχείρηση απομάκρυνσης διαδηλωτών που έχουν «εγκατασταθεί» στην Πλατεία Ανεξαρτησίας.

Η δικαστική απόφαση έχει ημερομηνία επικύρωσης την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, αλλά δημοσιοποιήθηκε μόλις χθες το απόγευμα. Συγκεκριμένα, απαγορεύει συγκεντρώσεις που εμπλέκουν στήσιμο εξέδρας, μικρόφωνα ή αντίσκηνα.

Η πιο πρόσφατη διαδήλωση εναντίον του προέδρου της χώρας, Βίκτορ Γιανούκοβιτς, έγινε την περασμένη Κυριακή, με την συμμετοχή περίπου 50.000 ατόμων. Στο απόγειό τους τον Δεκέμβριο, οι διαδηλώσεις στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας μετρούσαν 800.000 κόσμου.

Στην κεντρική πλατεία Ανεξαρτησίας έχουν παραμείνει ορισμένοι διαδηλωτές με αντίσκηνα. Οι διοργανωτές εκφράζουν ανησυχία πως η δικαστική απόφαση προοιωνίζει απομάκρυνσή τους, κάτι ωστόσο που το υπουργείο Εσωτερικών απέρριψε, λέγοντας πως δεν έχει σε καμία περίπτωση τέτοια σχέδια.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014, 09:54