«Το τέλος του κόσμου» προβλέπει ο Μεχμέτ Αλί Αγκτσά, ο Τούρκος που το 1981 είχε αποπειραθεί να σκοτώσει τον πάπα Ιωάννη Παύλο Β’ και απελευθερώθηκε μόλις σήμερα.

Ο 52χρονος Αγκτσά, ο οποίος αυτοαποκαλείται «δεύτερος Μεσσίας» και ο οποίος, σύμφωνα με ορισμένους παρατηρητές, αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, υποστηρίζει ότι είναι ο «αιώνιος Χριστός» σε δήλωσή του την οποία μοίρασε ο δικηγόρος του κατά την έξοδό του από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας του Σιντζάν, κοντά στην Άγκυρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προβλέπω το τέλος του κόσμου. Ολόκληρος ο κόσμος θα καταστραφεί στη διάρκεια του αιώνα αυτού. Όλοι οι άνθρωποι θα πεθάνουν τον αιώνα αυτόν», αναφέρει στη δήλωσή του. «Η Βίβλος είναι γεμάτη λάθη. Θα γράψω την τέλεια Βίβλο», συνέχισε.

Τη γραπτή δήλωσή του συνοδεύει φωτογραφία του στην οποία εμφανίζεται να κάνει χειραψία με τον Πάπα Ιωάννη Παύλο II.

Ο ποντίφικας είχε επισκεφθεί τον Αγκτσά στο κελί του στην Ιταλία το 1983 και τον είχε συγχωρήσει για την πράξη του. Ο Αγκτσά στη διάρκεια της κράτησής του προέβη σε περίεργες δηλώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατηγόρησε το Βατικανό ότι οργάνωσε την απόπειρα κατά του Πάπα, πρότεινε στον αμερικανό συγγραφέα Νταν Μπράουν να γράψουν μαζί τη συνέχεια του μπεστ-σέλερ του «Κώδικας Ντα Βίντσι» και πρόσφατα απηύθυνε έκκληση για την ίδρυση μιας «νέας αμερικανικής αυτοκρατορίας».

Διαβάστε επίσης:
Ελεύθερος ο παραλίγο δολοφόνος του Πάπα, 21 Δεκεμβρίου 2009, 15:38

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης