Αναχώρησε σήμερα το βράδυ από το λιμάνι της Μασσαλίας το κρουαζιερόπλοιο “Voyager of the seas”, στο οποίο αναφέρθηκαν πολλαπλά ύποπτα κρούσματα της νέας γρίπης Α(Η1Ν1).

Το κρουαζιερόπλοιο βρίσκονταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Μασσαλίας, ενώ από τις πρώτες ώρες δεν επιτράπηκε στους συνολικά 3.600 επιβάτες του να κατέβουν, αφού οι τοπικές Αρχές ήθελαν να προβούν στους απαραίτητους ελέγχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου δέκα άτομα, στελέχη των υγειονομικών αρχών της πόλης αλλά και αστυνομικοί ανέβηκαν στο πλοίο της εταιρείας “Royal Caribbean”. Μετά τον πρώτο έλεγχο οι περισσότεροι από τους επιβάτες κατάφεραν να αποβιβαστούν στη Μασσαλία. Ωστόσο, περίπου 150 άτομα παρέμειναν σε απομόνωση για προληπτικούς λόγους. Από αυτούς, κανένας δεν παρουσιάζει πλέον συμπτώματα της γρίπης, αλλά όλοι τους λαμβάνουν τα απαραίτητα αντιιικά φάρμακα.

Το κρουαζιερόπλοιο απέπλευσε από τη Βαρκελώνη την περασμένη Κυριακή και εκτελούσε κρουαζιέρα στη Μεσόγειο, με στάσεις στη Νάπολη της Ιταλίας και τη Βιλφράνς-σιρ-Μερ της νοτιοανατολικής Γαλλίας.

Μετά τη μεγάλη περιπέτειά, το “Voyager of the seas” αναμένεται αύριο να επιστρέψει στη Βαρκελώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης