Τουλάχιστον 46 ναυτικοί αγνοούνται μετά τη βύθιση του νοτιοκορεάτικου πλοίου στις δυτικές ακτές της χερσονήσου της Κορέας και κοντά στα χωρικά ύδατα της Βόρειας Κορέας.

«Συνολικά 58 ναυτικοί διασώθηκαν και 46 αγνοούνται» δήλωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι οι δύτες που ερευνούν την περιοχή προσπαθούν να προσδιορίσουν τα αίτια της καταστροφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap που επικαλείται δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου η “Βόρεια Κορέα φαίνεται ότι δεν έχει σχέση με τη βύθιση του πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού της Νότιας Κορέας κοντά στα αμφισβητούμενα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δύο χωρών”.

“Με βάση τις μέχρι στιγμής έρευνες οι οποίες διεξήχθησαν από τις κυβερνητικές αρχές, το συμπέρασμα της κυβέρνησης είναι ότι το περιστατικό δεν προκλήθηκε από τη Βόρεια Κορέα, ωστόσο το αίτιο του δυστυχήματος δεν έχει προσδιορισθεί ακόμα”, διευκρίνισε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα και με το τηλεοπτικό κανάλι MBC TV, το οποίο επικαλείται πηγές του υπουργείου Άμυνας της Νοτίου Κορέας η εμπλοκή της Βορείου Κορέας στη βύθιση του πλοίου θεωρείται μάλλον απίθανη. Οι υπεύθυνοι ερευνούν τη πιθανότητα ύπαρξης διαρροής στο πλοίο, με αποτέλεσμα να γίνει η έκρηξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Νοτιοκορεάτικο πλοίο βυθίστηκε κοντά στη Β. Κορέα, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010, 17:11

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης