Στη σύλληψη της κολυμβήτριας από τη Συρία που έσωσε 18 ανθρώπους από βέβαιο πνιγμό αναφέρεται για ακόμη μία φορά ο γερμανικός Τύπος.

«Η 23χρονη Σάρα Μαρντίνι από τη Συρία τράβηξε κολυμπώντας μια βάρκα με χαλασμένη μηχανή και έσωσε τους πρόσφυγες που επέβαιναν σ’ αυτήν. Τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη» γράφει η εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung». Στο εκτενές ρεπορτάζ οι δημοσιογράφοι επισημαίνουν: «Ο Κορυδαλλός είναι η μεγαλύτερη φυλακή της Ελλάδας, στα νότια της Αθήνας. Πρόκειται για φυλακή υψίστης ασφαλείας με προβληματική φήμη. Πραξικοπηματίες, τρομοκράτες και δολοφόνοι έχουν κρατηθεί εδώ. ‘Γιατί βρίσκομαι εδώ;’ ρώτησε η Σάρα Μαρντίνι τη δικηγόρο της. Ούτε εκείνη μπόρεσε να απαντήσει στη νεαρή γυναίκα και την παρακάλεσε απλώς να κάνει υπομονή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο άρθρο αναφέρεται ότι η κοπέλα συνελήφθη λόγω της συνεργασίας της με μια ελληνική ΜΚΟ στη Λέσβο, η οποία κατηγορείται μεταξύ άλλων για διακίνηση ανθρώπων, κατασκοπεία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κατηγορίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη και η ίδια.

«Η Σάρα Μαρντίνι έχει αναγνωριστεί ως πρόσφυγας στη Γερμανία. Η άδεια παραμονής της όμως λήγει σύντομα. […] (σ.σ. Για να ανανεωθεί η άδειά της) θα έπρεπε κανονικά να βρίσκεται στο Βερολίνο. Η δικηγόρος της εκτιμά ότι, ακόμη κι εάν αποφυλακιστεί το επόμενο διάστημα, η κολυμβήτρια από τη Συρία θα πρέπει μάλλον να παραμείνει στην Ελλάδα και μάλιστα στη Λέσβο λόγω της δίκης».

Mε πληροφορίες από dw

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης